USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд повинен відмінити рішення виконкому «про мирні зібрання», бо воно не конституційне, − Чемерис

27 Лютого 2013 09:29
Рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку» №933-1 від 25 грудня 2008 року суд повинен скасувати через відсутність повноважень у виконкому.

Про це повідомив член правління Української Гельсинської Спілки, один із небагатьох експертів про мирні зібрання в Україні Володимир Чемерис.

«Луцьквиконком не мав права встановлювати терміни подання заяв. 19 квітня 2001 року МВС звернулося до Конституційного Суду України з проханням роз’яснити, що таке «завчасне повідомлення», де суд написав:

«Визначення конкретних термінів «завчасного сповіщення» з урахуванням чисельності, місця проведення і т.д. є предметом законодавчого врегулювання».

Чемерис додав, що міськвиконком та міська рада − не законодавчий орган, рішення яких не є законодавчим актом.

«Не мають вони конституційного права, як би цього не хотілося! Так само, не буде конституційним актом внесення змін з визначенням конкретних термінів. Це рішення необхідно відмінити тому, що воно не конституційне» − зауважив Володимир Чемерис.

Крім того, він запропонував депутатам Луцької міської ради не вносити зміни у минулорічне рішення, а подбати про його скасування на законодавчих підставах.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus