USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Три категорії постраждалих від стихії на Волині фактично перетворились у дві

16 Червня 2009 17:08

Більшість постраждалих від нещодавньої негоди сімей у кількох районах Волині отримуватимуть переважно по 3 тисячі гривень. Про це під час прес-конференції 16 червня розповів голова Волинської ОДА Микола Романюк, – повідомляє репортер «Волинських Новин».

Пан Романюк у своєму виступі подякував Прем’єр-міністру, працівникам МНС, райдержадміністрацій, керівництву «Ощадбанку» за сприяння у ліквідації наслідків буревію. За словами волинського губернатора, від стихійного лиха постраждали 2543 сім’ї (3835 осіб).
Із 17,2 мільйонів гривень, виділених Кабміном 6,2 мільйона гривень підуть на виплату грошової допомоги постраждалим сім\'ям. Ще 6 мільйонів гривень використовутимуться для відновлення приміщень,що належать закладам бюджетної сфери і 5 мільйонів гривень підуть на часткову компенсацію збитків сільськогосподарським підприємствам.
Як проінформував Микола Романюк, відповідні гроші ще від учорашнього ранку почали надходити на Волинь і вже значна частина коштів виплачується постраждалому населенню. Крім того, Пенсійний фонд прийняв рішення достроково виплатити пенсію постраждалим районам.
Губернатор Волині зазначив, що постраждалих, яких можна віднести до першої категорії (повністю зруйновані будинки, – «ВН») – немає. Натомість, за інформацією влади, орієнтовно 70% жертв стихії можна віднести до третьої категорії (часткове пошкодження будівель та майна, компенсація сім’ї – 3 тисячі гривень).
Решта постраждалих сімей, у яких частково зруйнований дах і потрібен поточний ремонт будівель – це друга категорія. Вони отримають по 10 тисяч гривень.
Як розповіла заступник Міністра праці та соціальної політики України Олена Гаряча, яка очолює робочу групу свого міністерства, у селах, де немає відділень «Ощадбанку», кошти привозять самі працівники банку. За словами пані Гарячої, для того, щоб постраждала людина отримала доступ до свого рахунку, їй достатньо пред’явити паспорт та ідентифікаційний код. Заступник Міністра запевнила, що всі постраждалі сім\'ї отримають грошову допомогу, яка їм належить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ася Показати IP 16 Червня 2009 18:15
Скахіть, а що робили в цих місцях медики? особливо санстанція. Яке вона мала право штрафувати мою маму, яка працює в ресторані у Любешові? моя мама готувала для леді Ю обід, а санстанція сказала, що в них умивальників немає і документів на продукти. при чому тут це все? люди в селах кажуть, що буревій скликав стільки лікарів, що мабудь будуть той вітер спеціально запрошувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus