USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч благодійний DJ-Парад: Місія Надії не перетвориться на тролейбус у годину пік?

3 Березня 2009 15:24
9 березня 2009 року у Всесвітній день Ді-джея у Луцьку відбудеться четверта благодійна акція DJ-Парад: Місія Надії. Про це інформує 3 березня репортер «Волинських Новин».
Цьогоріч у Луцьку уже вчетверте відбудеться благодійна акція DJ-Парад: Місія Надії, – розповів представник Волинської обласної громадської організації «Союз діячів індустрії розваг Волині» Максим Фраєрман. Два роки поспіль акцію проводили у центрі дозвілля молоді «Естет», 2008 -го та 2009 років її проведення було заплановане у нічному клубі «Метро», – додав він.
Окрім луцьких ді-джеїв участь у параді також братимуть й всеукраїнські представники. Цього року ді-джеїв їх буде вісім: DJ Anna Lee (місто Київ) (4-а сходинка всеукраїнського рейтингу TopDJ, резидент радіостанціі Kiss FM), DJ Artem Neba (місто Київ) (14-а сходинка всеукраїнського рейтингу TopDJ, резидент радіостанціі Kiss FM), DJ Tokyo (місто Луцьк) (37-а сходинка    всеукраїнського рейтингу TopDJ, резидент радіостанціі Kiss FM), DJ Arnaby (місто Київ) (резидент клубу «Декаданс», єдина в Українї ді-джейка, що грала з DJ Tiesto), DJ Max Freeman (місто Луцьк) (засновник та організатор акції, резидент радіостанції ODU (Чікаго, США), DJ Fenom & DJ Neo, DJ Mix (засновники найкращого радіо-проекту Волині про клубне життя «PARTY’тура», DJ Dustin (резидент клубу «Метро»).
У 2008 році акція встановила декілька своєрідних рекордів і по кількості запрошених ді-джеїв (їх було 16), і по кількості людей, що прийшли підтримати захід.
Протягом ночі клуб відвідало понад 550 чоловік. Ще 200-250 – не змогли туди потрапити через переповненість. Проте, як зауважили організатори, цього року кількість людей, які зможуть потрапити до клубу становитиме 600-700 осіб, оскільки розважальний заклад розширив свою площу.
До 23-ї години вартість одного квитка становитиме 30 гривень, після – дивитимемося по ситуації, – сказав Максим Фраєрман. Торік, за його словами, ціну на квиток за ніч змушені були підвищувати двічі, оскільки не було спроможності вмістити таку велику кількість людей.
«Акція не може перетворитися на тролейбус в годину пік», –  зауважив пан Фраєрман. Торік організаторам вдалося зібрати приблизно 5 тисяч гривень.
До слова, ді-джеї висловили сподівання, що подібні акції проходитимуть й надалі щороку. Окрім того, вони зауважили на можливості подальшої реалізації інших, масштабніших проектів, які дозволять вилучати певні суми грошей та передавати хоча б частину з них на допомогу дітям-інвалідам та популяризацію благодійності серед молоді.
Довідково:
World DJ Day (Всесвітній день Ді-джея) - не лише офіційне професійне свято, а й важливий благодійний захід, що відбувається у всьому світі щорічно 9 березня.  Засновниками заходу у 2002 році виступили фонд World DJ Fund і організація Nordoff Robins Music Therapy, що використовує музику для оздоровлення людей. Весь прибуток, отриманий в цей день ді-джеями, клубами, радіостанціями, рекординговими компаніями та іншими представниками клубної індустрії спрямовується на рахунки різноманітних дитячих фондів та організацій. Протягом цих 5-ти років щорічну традицію DJ-благодійності підтримують такі відомі мас-медіа, як MTV, Radio 1, Mixmag, Muzik, Loaded, FHM, Hello, Galaxy, а також зірки світової танцювальної сцени - Pete Tong, Danny Tenaglia, Sasha, Dave Seaman, Paul Oakenfold, Carl Cox, Paul van Dyke, Seb Fontaine, Sister Bliss та інші.
9 березня 2006 року місто Луцьк доєдналось до тієї великої кількості міст світу, які об\'єднались у меті зробити велику, добру справу та виховати у власної молоді розуміння того, що благодійність нині є популярною та навіть модною у всьому світі. Давно не секрет, що ді-джеї є кумирами для чималенького відсотку молоді і вона намагається наслідувати їм.
Подібна акція з боку ді-джеїв є ідеальним прикладом для наслідування. Ініціаторами проведення першого у Західній Україні DJ-параду стали DJ Max Freeman, людина, яка працює у клубній сфері вже 12 років і Волинська Обласна Асоціація дітей-інвалідів «Особлива Дитина» в особі її президента Наталії Климчук.
Акцію провели у центрі дозвілля молоді «Естет» за підтримки таких організацій, як студія «Кобза» (безкоштовна інсталяція звукового та світлового обладнання), Волинська Обласна Державна Телерадіокомпанія (безкоштовна рекламна підтримка), Волинський Державний Університет імені Лесі Українки (дозвіл на розміщення промо-матеріалів акції у навчальних приміщеннях), Управління УМВС у Волинській області (забезпечення охорони акції) ті інших юридичних та фізичних осіб. Благодійний DJ-парад відвідало понад 200 гостей. Протягом 6-ти годин свою творчість людям дарували найкращі ді-джеї Луцька (DJ Pioneer, DJ Unik, DJ Max Freeman, DJ Aannee!!, DJ Subside), а також гості з Києва (DJ Arnaby).
Роком пізніше акцію повторили, щоправда вже з дещо іншим складом ді-джеїв. І знову захід себе виправдав. Під час проведення акції протягом 3 років не було зареєстровано жодного порушення правопорядку, що у наш час є рідкістю для подібних масових заходів.
Усі зібрані від продажу вхідних квитків кошти було урочисто передано представникам Асоціації «Особлива Дитина». Завдяки цим коштам були оплачені декілька термінових рецептів для підопічних організації. Ці гроші полегшили, а можливо і врятували чиєсь життя.
У 2008 році організатори спробували вивести захід на якісно новий рівень і змінили «прописку» параду. Цього разу він проходив у нічному клубі «Метро» і тривав 9 (а не 6) годин. Ця акція встановила декілька своєрідних рекордів і по кількості запрошених ді-джеїв – 16 імен протягом однієї ночі, і по кількості людей, що прийшли підтримати акцію. Протягом ночі клуб відвідало більше 550 чоловік. Ще 200-250 чоловік не змогли потрапити до клубу через його переповненість.
Воно й не дивно, адже гостями фестивалю на цей раз стали добре знані в усій Українї DJ I.R.A. (місто Київ) та DJ Tokyo (резидент KISS FM). Акція 2008 року зібрала близько 5000 гривень. Завдяки цим коштам було організовано серію психологічних тренінгів для дітей-інвалідів та їх батьків з метою їх кращої адаптації у суспільстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus