USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч на порушенні закону про корупцію «попався» волинський працівник Пенсійного фонду

16 Грудня 2008 13:50
У структурних підрозділах органів Пенсійного фонду в області здійснюється чимало заходів, спрямованих на подолання такого явища як корупція. У цьому запевнив присутніх на колегії Головного управління ПФУ у Волинській області перший заступник начальника профільного управління Володимир Грушка, – повідомляє 16 грудня репортер «Волинських Новин».
У головному та підвідомчому управління приділяється увага організації роботи, пов’язаної із забезпеченням додержання чинного законодавства, – запевнив Володимир Грушка.
Він розповів, що з початку року на конкурсній основі до органів ПФУ в області зараховано 34 держслужбовці. Однак одразу ж додав, що в окремих випадках конкурси проводилися на безальтернативній основі, що свідчить про недостатню роботу на цій ділянці.
Цьогоріч, за інформацією доповідача, щорічну оцінку пройшли 528 державних службовців, із яких лише 5-ро отримали «задовільно». Решта була оцінене на «добре».
Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в області запевнив, що на Волині є дієвий контроль за своєчасним поданням декларацій про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан держслужбовців щодо себе та членів своєї сім’ї.
Також постійну увагу в органах Пенсійного фонду області приділяють підвищенню кваліфікації працівників. Але, уточнив пан Грушка, у зв’язку із жорсткою економією в умовах кризи чимало заходів перенесли на наступний рік.
Також ПФУ в області забезпечує контроль за цільовим використанням коштів і дотриманням фінансової дисципліни держслужбовцями. До речі, в управлінні Фонду в Рожищенському районі встановлено зайву виплату двом працівникам за суму понад 2000 гривень.  У цьому ж районі контроль зафіксував не включення до відшкодування витрат до бюджету Пенсійного фонду по 90 пенсіонерах на суму 18,5 тисячі гривень і незаконне перерахування місцевому терцентру соцобслуговування одинок непрацездатних громадян та нецільове використання коштів на суму 6,7 тисячі гривень.
Загалом же за 11 місяців 2008-го до бюджету ПФУ відшкодовано незаконних витрат на суму 33 тисячі гривень.
Окрім того, за результатами комплексних ревізій 1 держслужбовця притягнули до дисциплінарної відповідальності, а 8-ми особам зменшили розмір премії.
Та, визнав Володимир Грушка, попри ці заходи і профілактичну роботу, 2008-го року держслужбовець управління ПФУ в Новововлинську притягнутий до відповідальності за порушення вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією». Ця жінка не склала на платника протоколу про адмінпорушення й суд наклав на неї адмінстягнення у вигляді штрафу. Окрім того, працівниці оголосили догану і зменшили надбавку до окладу.
Тому роботу по боротьбі з корупцією, аби не допустити 2009-го таких випадків, необхідно продовжувати, – зазначив доповідач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus