USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Тимошенко пообіцяла вже в понеділок дати гроші для подолання наслідків стихії. ФОТО. ВІДЕО

12 Червня 2009 22:52
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час засідання урядової комісії у Луцьку запропонувала поділити компенсації постраждалим внаслідок стихії у 5 – ти районах Волині на три категорії, - інформує репортер «Волинських Новин».
 
До першої категорії громадян, яким виплачуватимуть грошові компенсації, належатимуть ті, хто втратив повністю своє житло. За словами Юлії Тимошенко, із 1,3 тисячі осель, понівечених буревієм, їх небагато. Цим людям видаватимуть авансом по 25 тисяч гривень, а пізніше додатково уточнюватимуть, скільки потрібно компенсувати ще.
 
До другої категорії постраждалих належатимуть громадяни, в будинках яких знесло дах. Потерпілим виплачуватимуть по 10 тисяч гривень одноразової допомоги.
 
Третю категорію у списку постраждалих становитимуть люди, в помешканні яких частково пошкоджено покрівлю. чи забудови, городи. Постраждалим у цьому випадку сплачуватимуть 3 тисячі гривень одноразової допомоги.
 
Якщо у громадян виявиться постраждалим тільки город, який є джерелом доходів родини, то за одну понівечену стихією сотку даватимуть 50 гривень, - сказала пані Тимошенко.
 
Постраждалі сільськогосподарські угіддя детальніше обстежуватимуть і визначатимуть обсяг збитків.
 
Допомога виплачуватиметься через Міністерство праці та соціальної політики  України. Для постраждалих будуть автоматично відкриті рахунки в «Ощадбанку».
 
З понеділка виплачуватиметься перший аванс 5 мільйонів гривень, - сказала Юлія Тимошенко.
 
За словами Юлії Тимошенко, постраждало чимало об’єктів соціально-культурного призначення, зокрема лікарні, школи та клуби тощо. Прем’єр-міністр доручила максимум до вівторка, 16 червня, скласти реєстр постраждалих об’єктів із відповідною експертизою, однак на їхнє відновлення вже у понеділок буде виділено шість мільйонів гривень авансу.
 
Завтра, 13 червня, о 14.00 відбудеться позачергове засідання уряду, де приймуть комплексну постанову для подолання наслідків, завданих стихійним лихом.
 
Головне, наголосила Тимошенко, потрібно забезпечити об’єктивний підрахунок збитків, без перебільшення. Влада повинна проконтролювати, аби кошти отримали ті, хто справді постраждав, гроші не повинні «піти наліво».
 
Окрім того, Прем’єр доручила голові ОДА та РДА скласти реєстр дітей із потерпілого району, які потребують оздоровлення. Глава уряду запевнила, що цих дітей буде оздоровлено у «Молодій гвардії».
 
Також «Укравтодор» повинен підготувати перелік шляхів які треба відремонтувати. Влада обіцяє, що завтра буде відновлено електропостачання будинків, які ще перебувають без світла. Для боротьби з несправедливістю при виділенні коштів чи подоланні наслідків стихії оголошується «гаряча» телефонна лінія до Прем’єра та Міністра праці та соцполітики Людмили Денисової. Власне, саме пані Денисова очолить створену з неділі спеціальну робочу групу.
 
Як запевнив заступник мністра фінансів Володимир Матвійчук, у понеділок потрібні для подолання наслідків стихії гроші будуть виділені Мінпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Savur Показати IP 12 Червня 2009 23:32
1. Людям потрібно допомогти і тут нетреба багато говорити. 2. Трошки не по темі але про це якраз треба говорити. Шеф-редактор інформаційної програми "Репортер" на Новому каналі Володимир Павлюк написав заяву про звільнення на прохання керівництва через показаний в ефірі телеканалу ролик з Юлією Тимошенко "Пропало все". Тобто у нас прем"єр-міністра критикувати не можна бо звільнять з роботи? Шановні панове та пані журналісти або ви продовжите співати диферамби ЮЛІ (за гроші чи ні) або починайте писати правду, бо скоро за дозволом про згадку одного з членів БЮТ будете ходити до міліції чи ще куди...... І після цього "королева популізму" буде розказувати про її любов до демократії та громадянського суспільства. Геть таких обертнів з косою!!!!!!!!!!!!!!! P.S. Цікаво яку геніальну відповідь дадуть місцеві підспідничники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus