USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У будівельників напередодні професійного свята «чорний» настрій – грошей немає, ще й перевірки дістають

7 Серпня 2009 12:58
Привітання із професійним святом не піднімає будівельникам настрій, оскільки вони опинились у скрутних умовах. На цьому під час урочистостей наголосив голова правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха, - повідомляє 7 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Розпочав привітання будівельників із професійним святом голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк. Він подякував їм за нелегку працю і попередив, що «попереду велика благородна праця, спрямована на поліпшення добробуту українського народу, економічне піднесення і розвиток нашої держави».
 
До привітань приєднався голова обради Анатолій Грицюк. «Хай ваша благородна професія приносить моральне і душевне задоволення», – побажав він. А також подякував будівничим за їхню нелегку працю: «Дякуємо, що у цей складний час будівельні колективи мінімізують рентабельність виробництва, не допускають скорочень і вчасно виплачують заробітну плату».
 
По завершенні привітань найкращим представникам галузі вручили грамоти та подяки від голів ОДА та облради.
 
Однак, крім позитивних моментів, під час урочистостей звернули увагу й на проблеми. Микола Романюк зазначив, що за січень-червень 2009 року виконано будівельних робіт на 143,5 мільйонів гривень, що в порівняні з минулим роком становить 32,4 %. Лише половину робіт виконали будівельники Луцька.
 
Тому у своєму виступі голова правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха наголосив, що напередодні свята у нього «чорний» настрій. Адже будівництво значно постраждало внаслідок фінансової кризи, і не зважаючи на це, галузь не відчуває підтримки від державної і місцевої влади, від замовників.
 
По-перше, за словами пана Чорнухи, цього року інвестиції з боку фізичних осіб зменшились у сім разів, причиною чого є блокування банківської системи. Державний бюджет із запланованих 19 мільйонів гривень із стабілізаційного фонду виділив лише трішки більше двох мільйонів. З міського бюджету взагалі не надійшло жодних видатків. Юридичні особи проводять такі тендери, що приносять лише збитки будівельним підприємствам. Справився із своєю задачею лише бюджет області.
 
«Крім того нас дістають різні перевірки, приписи, інспекції», - пожалівся голова правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536».
«Це – наше об’єктивне життя напередодні професійного свята. Але ми живемо з вірою у майбутнє», - закінчив свій виступ Віктор Чорнуха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus