USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку діятиме храм покровительки сім’ї, жіночої долі і мудрості, яку дає Господь

24 Липня 2009 11:00
У луцькому жіночому монастирі сьогодні, 24 липня, освятили храм Великомучениці Катерини. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Василівський монастир Волинської єпархії УПЦ КП міститься у напівкруглій будівлі одразу за Свято-Троїцьким собором. Свою історію він започаткував ще у 18 столітті – щоправда, тоді культова споруда стояла на місці власне собору. А від сьогодні у стінах монастиря, на другому поверсі, діятиме храм Великомучениці Катерини. Чин його освячення звершив керуючий Волинською єпархією, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні з іншими священиками.
Ігуменя Марія (Ігнатенко) у розмові з представниками ЗМІ наголосила: одним із найбільших негараздів сучасного нашого життя є те, що ми влаштовуємо його без Бога. Вона розповіла, що у записках з проханням помолитися другою після пияцтва йде проблема розпаду сімей, неможливості створити родини та те, що жінки не можуть завагітніти, виносити, народити дитя. Тому, зазначила ігуменя Марія, аби допомогти власне цим людям, у єпархії, не вагаючись, вирішили відкрити храм Великомучениці Катерини –покровительки сім’ї, жіночої долі і мудрості, яку дає Господь. «Цієї мудрості найбільш не вистачає, коли йдемо у доросле життя. Вона потрібна, аби не зробити необдуманих кроків, не піти проти волі Божої», – переконана черниця.
У Волинській єпархії УПЦ КП знають: Боже благословенна і заступництво Великомучениці Катерини дуже потрібні сучасній молоді, яке живе в світі, де пропагують гріхи як норма життя. Окрім того, миряни зможуть поросити Господа і святу пізнати своє покликання – чи до подружнього стану, чи до монашества.  
Отож, попередньо узгоджено, що в новоосвяченому храмі щодня відправлятимуть так зване чернече правило о 07.00 та о 21.00. А в неділі та свята тут о 06.00 служитимуть Літургію. Також щодня з ранку до вечора черниці,  побожні жінки й дівчата читатимуть Псалтир. На всі богослужіння доступ вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus