USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку дошкільнята підуть на канікули, а батьки – у відпустки за власний рахунок?

13 Травня 2009 09:21
Луцька влада планує запровадити у дошкільних навчальних закладах 42-денні канікули (з 1 липня до 12 серпня), однак батьки діток – категорично проти. Про це йшлося під час громадських слухань з приводу закриття частини дитсадків на літні канікули, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Позиція чиновників чітка – начебто вигода з усіх боків. За словами начальника міського управління освіти Сергія Калуша, коли вихователь йде у відпустку, то його підміняє інший вихователь зі 100% оплатою праці. Отож, якщо більшість дитсадків закрити на канікули, то вдасться зекономити чималі кошти, адже тоді «педагогічні кадри» також підуть у відпустки. Натомість у дитсадках можна буде зробити ремонти.
 
Пан Калуш зазначив, що зараз у дитсадках навчаються майже 9 тисяч малят, натомість влітку відвідування ДНЗ потребують лише 824 дитини. Чиновники та вихователі вважають, що батьки у цей час можуть побути з дітьми, або ж відправити на оздоровлення, або залишити малят під опікою бабусь та дідусів.
 
Власне, влада планує на цей момент лишити 5 дитсадків.
 
Однак, на думку батьків, закривати ДНЗ – недоцільно. Наприклад, в умовах кризи взяти відпустку довше, ніж на два тижні, фактично нереально. Натомість липень-серпень – відпочинок у санаторіях чи літніх таборах найдорожчий. Якщо ж перевести дитину до іншого дитсадка, то це може бути стресом для дитини.
 
Лучанка, яка виховує двох дітей сама, зізналася, що оплачувану відпустку вже використала. Якщо ж брати відпустку за власний рахунок, то тоді на роботу вже можна не виходити.
 
Батьки запропонували кілька оптимальних, на їх думку, варіанти виходу зі становища. Один із них полягає у тому, аби залишити у дитсадках замість кількох груп одну «чергову». Окрім того, деякі батьки пропонують ці 42-денні канікули розбити на дві частини – зимові і літні канікули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 09:28
Нехай міська влада і доглядає діток, якщо вони такі розумні. Втратити роботу батькам дорожче обійдеться, ніж влада заощадить кошти на плату вихователів.
Вінстон Показати IP 13 Травня 2009 09:51
Долбай....! Більше нема слів.
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 10:05
"батьки у цей час можуть побути з дітьми, або ж відправити на оздоровлення, або залишити малят під опікою бабусь та дідусів" - сказав той в кого немає власних дітей які відвідують садочок. Маячня! Це рішення - реальний удар по батьках - на радість кризі.
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 10:21
А чому тільки 5 садочків на все місто? Ось у нас в районі 40 кварталу є кілька садочків поруч. Чому б спочатку не закрити один, а потім сусідній? Не довелося б батькам сунути дитя через все місто в інший так званий черговий садок. Потім інше питання, про яке освітяни мовчать. Усі батьки щомісяця здають гроші у фонд групи, у фонд садка. У нашому, дитсадку №1, це по 10 грн., в інших, чула, і по більше.Плюч так звані благодійні внески від 50 до 250 грн., коли здаєш дитину в садок. Куди ідуть ці гроші?!! Проста арифметика: у групі 29 дітей, це щомісяця 290 грн. На які потреби групи вони ідуть? Щодо себе, то ми ці внески не здаємо, але таких одиниці.
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 10:26
Чому тільки 5 садків на все місто? Якщо у нашому мікрорайоні їх чотири поруч, то чи не правильніше спочатку закрити один, а дітей з сусіднього перевести у нього, аби батькам не совати дітей через все місто. І ще одне питання, про яке всі мовчать. Щомісячні внески у фонд групи, у фонд садка. У нашому, першому, садку це по 10 грн. Куди вони ідуть? Ми, наприклад, їх не здаємо, але таких, як ми, одиниці. Не здаємо, і нас за те не карають, але інші батьки дуже бояться не здавати. Ось цими б "фондами" зайнятися міськвно, хоча воно про них чудово знає. Знайома завідуюча дитсадком визнає, що грошей їм не виділяють. Побили діти з району вікна, мусила збирати гроші з батьків знову.
Ірина Показати IP 13 Травня 2009 11:04
І по скільки дітей буде у тих чергових садочках чи чергових групах? Посадять в одному приміщенні 45-50 діток різного віку? І я б не сказала, що минулого літа у нашому 10-му садочку було обмаль дітей і групи пустували. А ремонт робили восени, і дітей на тиждень просили не приводити. Мені, до прикладу, дитину подіти ніде. А водити у "чергові" теж не буду - стрес для малечі ще той. Як закриють, то будемо разом ходити на роботу - по черзі до тата і до мами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus