USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розповіли, що 1% спаду в економіці призводить до 5% зростання злочинності

3 Грудня 2008 14:46
Начальник управління УМВС України у Волинській області Віктор Швидкий розповів, що за підрахунками науковців, коли відбувається 1% спаду в економіці на 5% зростає злочинність. Про це йшлося під час засідання колегії УМВС України у Волинській області з питань взаємодії правоохоронних органів з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо стабілізації криміногенної ситуації, яка виникла внаслідок кризи, – 3 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Через малі зарплати «заманити в міліцію людей важко», – зауважив Віктор Швидкий. Проте, за його словами, треба пристосовуватись до нових умов і пам’ятати, що за підрахунками науковців, коли відбувається 1% спаду в економіці, то на 5% зростає злочинність.
Заступник начальника УМВС України у Волинській області, начальник штабу УМВС Василь Куць охарактеризував криміногенну ситуацію на Волині. Так, за його словами, за 11 місяців 2008 року зареєстровано 52 тисячі 706 повідомлень про злочини та пригоди, що на 12% більше минулорічного показника.
Спостерігається збільшення тяжких та особливо тяжких видів злочинів. Зростає кількість вбивств – на 16%, зґвалтувань – 78%, хуліганств – 16%, шахрайств – 27%, злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння – на 50%, – зауважив пан Кець.
Здійснюються крадіжки автівок, скутерів, пограбування валютчиків,  листонош. Також у області зафіксований 71 факт крадіжки на новобудовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus