USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку з’явиться білоруський центр, аби позбавити волинян від стереотипів?

23 Липня 2009 16:43
Керівник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Ігор Гузь розповів, що у майбутньому в Луцьку може постати білоруський культурний центр. Про це 23 липня йшлося під час прес-конференції щодо реальної ситуації опозиції у Білорусі, – повідомив репортер «Волинських Новин».
 
Наразі, за словами пана Гузя, триває пошук ресурсів, себто фінансів. Планується, що у центрі буде працювати радіостанція із білоруською мовою в ефірі, веб-сайт із інформацією про те, що ж насправді відбувається у сусідній країні. Передбачається, що Інтернет-ресурс наповнюватиметься трьома мовами: українською, білоруською і російською. Також центр стане базою для проведення імпрез та таборів.
 
Звісно, такий центр можна було зробити у Києві, проте Луцьк розташований на порубіжні, тому тут і очікується поява такого «острівця» Білорусі на теренах Волині. Хоча центр може «переселитися» і до інших населених пунктів.
 
Керівник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Ігор Гузь зауважив, що з’їзд найпопулярнішої молодіжної організації у Білорусі «Молодий фронт» не можливо було нормально провести на батьківщині, тому створення такого центру буде допоміжною базою для активістів громадського руху.
 
Також пан Гузь нагадав присутнім про стереотипи, які існують у волинян щодо Білорусії. Мовляв, «сильна рука Лукашенка, бомжів немає, дороги чисті, зарплати і пенсії нормальні». А ось про те, що провести мітинг не можна, про відсутність свободи слова і преси, чомусь забувають. Тому «Національний Альянс» із появою такою центру прагне інформувати людей про реальну ситуацію в сусідній державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus