USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Московському патріархаті журналістів, що пишуть про мерседеси отців, назвали душевнохворими

4 Січня 2011 16:47
Журналісти, яких дивує розкіш автомобілів духовенства, - психічнохворі, інакше б зрозуміли, що це – «необхідність для пересування», - впевнені в Московському патріархаті.

Намісник Києво-Печерської Лаври владика Павел (Лебідь) вважає, що журналісти тільки шукають привід, щоб показати життя Церкви і Лаври у негативному світлі. «Розумника», який сфотографував «Мерседес» предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира він назвав душевнохворим.

Про це намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павло розповів у інтерв'ю, опублікованому на офіційному сайті Лаври, – пише «ТСН».

«Чомусь ніхто не висвітлив життя першого ігумена Києво-Печерської Лаври преподобного Варлаама Печерського, а от якийсь «розумник» сфотографував машину Блаженнішого митрополита Володимира і зробив із цього «досягнення». Зрозуміло, що ця людина душевно хвора. Тільки так можна пояснити те, що він сфотографував і написав, докоряючи Митрополитові, чого він не їздить на «Опелі». У мене від цього аж затрепетало серце! Людина не розуміє, що такий автомобіль – це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки митрополита», – сказав він, коментуючи те, що Лавра має обмеженні можливості бути представленою у ЗМІ.

За його словами, митрополиту Володимиру у такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги, за те, що він приніс у 1992 році благодатний мир Україні.

«Якби не він, яку релігійну ворожнечу мали б ми! Завдяки його мудрому керівництву і до сьогодні налагоджено спілкування з усіма гілками влади та з усіма конфесіями. Хоча я ці різні конфесії не визнаю – це секти, але вчуся у Блаженнішого Митрополита Володимира терпимості», – сказав намісник Лаври.

Також він наголосив: «А щодо автомобілів, які стали улюбленою темою «майстрів пера» у контексті висвітлення церковного життя, у мене є до них запитання: чому вони не знімають відеотехнікою, яка була на початку століття? Якщо журналісти повернуться до відеокамер двадцятого століття, я поміняю «Мерседес» на «Москвич» 1946 року. Чому купують камери закордонні? Покажіть мені здобутки України! Нехай зробить Україна хорошу машину і ми будемо їздити. Якщо мені подарували десять років тому «Мерседес», я що повинен від нього відмовлятися?! Я їздив і буду їздити».

До слова, митрополит УПЦ МП Володимир іздить на «Мерседесі» за півтора мільйони з персональними номерами. Про це написав один із українських журналістів у своєму блозі.

За його словами, Володимир прибув 30 листопада на свято до Генпрокуратури, де здивував присутніх своїм транспортним засобом.

«Володимира характеризують як людину надзвичайно скромну. Тому я не розумію його наближених, що оточуюють митрополита такими атрибутами людської слабкості як розкішний лімузин та персональні номери, що більше характерно для наших «мільярдерів із трущоб», - заявив журналіст.

За його словами, краще півтора мільйона гривень, які коштує той «Мерседес», спрямувати на допомогу хворим, а митрополита возити на невибагливих «Тойоті» чи «Опелі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
CJ Показати IP 4 Січня 2011 16:58
Діткам краще б допомогли!
Роман Показати IP 4 Січня 2011 17:22
Мене дивує, що церковні ієрархи так реагують. А де смирення і покора про яку вони говорять. Я ходжу в церкву, людина що вірить в Бога, але мене напрягають машини за 1.5 млн доларів і годинники за 40 тис в церковних керівників.
qaz Показати IP 4 Січня 2011 18:03
это конешна дело совести митрополита, но есть приличные машины и в пределах 70 000 $, так шо не надо отмазывать - мерин за 1,5 ляма - галимый понт и в Царствие Божие на нем не въедешь.
Я Показати IP 4 Січня 2011 18:05
«Якби не він, яку релігійну ворожнечу мали б ми! Завдяки його мудрому керівництву і до сьогодні налагоджено спілкування з усіма гілками влади та з усіма конфесіями. Хоча я ці різні конфесії не визнаю – ЦЕ СЕКТИ, але вчуся у Блаженнішого Митрополита Володимира терпимості», – сказав намісник Лаври. Якщо інші конфесії - це секти, то намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павло - це не служитель Господа, а служитель церкви. Не можу не чути не читати такі слова. Бог один, а деякі "ненормальні" люди просто розділяють церкви на віросповідання/конфесії лише із-за того (моя думка), щоб "бабулєтіків" зібрати більше і жити стане краще. )))
Zheniok до Я Показати IP 4 Січня 2011 23:41
та Павло знаний неадекват, не треба на нього так реагувати
Exaboto Показати IP 4 Січня 2011 18:25
церковні служителі - це лицемірні покидьки. а люди що фінансують її - наївні сліпі.
Bert O-Nill Показати IP 4 Січня 2011 18:46
Що коту, що попу... Так у на на Волині мудрі люди казали. А попи - то урядники, які відповідатимуть за мерседеси і лексуси, якщо не на цьому світі, то на тому точно. і питання не в заздрощах, питання в лицемірстві, марнославстві служителів церкви, які мають совість у такий спосіб гроші мирян тринькати. А потім закликати паству до християнських чеснот беруться і нагадувати заповіді не забувають. А, зрештою, комуністи, завжди коли їх аргументами беззаперечними до стіни притискали - казали що опонент - душевнохворий. Цікаво, а яке званя має цей владика Павел (Лебідь), капітан КДБ чи до майора дослужився?
Жигулі Показати IP 4 Січня 2011 23:23
Всі ці митрополити та церковні намісники давно вже перетворилися на осіб, що обслуговують бізнес, на таких же самих бізнесменів. Символ бога вони використовують для забезпечення своїх побутових забаганок. А дурний народ їм ручки цілує...
1 Показати IP 4 Січня 2011 23:59
Церква стала інструментом у руках імперії, ті що дійсно духовні не мають впливу на своїх керівників. Про які авто за 70 тис ви говорите, якщо в унітаз вони можуть ходити лише золотий.
Тетяна, психолог Показати IP 5 Січня 2011 07:46
Ехабото - важко хворий. Суцільний бруд по телебаченню плюс інтернет зробили свою чорну справу. Це такі ж важкі недуги,як рак, як туберкульоз, як цукровій діабет... Цілком зруйнована психіка. Інвалід. Втрачена людина. Назавжди,на жаль...
Exaboto до Тетяна, психолог Показати IP 5 Січня 2011 11:00
я телевізор не дивлюсь :). Ну окрім евроньюс діскаверу. Хреновий з вас психолог..
makar Показати IP 5 Січня 2011 08:17
а я бачив,як вулицею Лесі Українки роз"їзджав наворочений чорний "Лексус".За кермом і на передньому сидінні були дві монахині...із Зимненського монастиря.
Сьцьопа Показати IP 5 Січня 2011 10:06
Макару. А що ще ти бачив? А я бачив, як у Зимненському монастирі монахині утримують і обробляють 25 гектарів землі, вирощують усе, що можна і не можна виростити в наших умовах, тримають корів, свиней, косять косами траву на сіно, сіють пшеницю, жито, печуть самі собі хліб і куличі, ловлять в річці Луга вудочками рибу. Рештки дають малозабезпеченим, дітям без батьків, влаштовують благочинні акції і ще безліч того, що для твоєї бідної уяви далеке і незрозуміле. Замість того, щоб дивитись на "наворочені" "Лексуси", поцікався, як живуть глибоко віруючі люди, чим вони займаються, чи колються вони наркотиками, чи просиджують ночі в барах, чи грабують людей. Вони тобі розкажуть, хто для тебе вирощує хліб і мясо, як відрізнити кукурудзу від вівса, що яблука ростуть не на вербі, а на яблуні. Це дуже цікаво. Очевидно, в тебе немає "Лексуса"? Заздрість по Біблії - один з найтяжчих з семи гріхів людини. Зароби гроші і купи собі те, що тобі так так ріже очі.
Кесарю кесареве до Сьцьопа Показати IP 5 Січня 2011 11:08
Сьцьопа не передьоргуй. не треба бути глибоковіруючим іудеєм, християнином, буддистом, мусульманином, сикхом щоб зрозуміти що наркотики і алкоголь нічого доброго не дають. Молитись треба і смиренному бути. Лескуса у мене нема і мені він не треба.
відповідь для makar Показати IP 5 Січня 2011 10:31
насправді монашество- це великий подвиг людини.Задумайся makar чи зміг би ти все життя присвятити служінню Богу . важкій фізичній праці.милосердю та допомозі тим хто того потребує.Чи стало би тобі на це духу.Відповідь однозначна-не стало би.А ти про лєксус .В монастирях люди особливі-вони по інших законах живуть і для них іншу вагу мають речі про які ти кажеш.То ж не скверни їх.
Кесарю кесареве Показати IP 5 Січня 2011 11:02
а шо ше може сказати Павел(Лебідь) - випускник Луцького торгового технікуму? Він же ж на роботі.
Viktor 69 Показати IP 5 Січня 2011 13:31
А владика Ніфонт, який пафосно подає волинським бабцям руку на поцілунок теж на "нехріновому" авто їздить... Так він ще звертається до різних підприємців, щоб ті, мовляв, "помогли гривником"... І взагалі Московський Патріархат - це кремлівсько-кадебешна банда, яка руйнує український суверенітет....
Розочка Показати IP 5 Січня 2011 14:57
не ходжу до церкви, бо пожертвувань не хочу попам в карман класти, не вірю їм, помолитись кожен день можна і треба вдома. У мене в селі піп постійно машини міняв, і міняє як рукавички...
фіалочка Показати IP 5 Січня 2011 15:49
Пожертви для церкви і малоімущих ----це особиста справа кожного,ви жертвуєте не для них,а для спасіння СВОЄЇ душі.Не осуджуйте нікого,бо це теж страшенний гріх.
Exaboto до фіалочка Показати IP 6 Січня 2011 10:12
продай квартиру, машину, почку - врятуй свою душу.
Otaman Показати IP 6 Січня 2011 00:43
Питання пожертвувань на Церкву просте- хочеш дати,- дай, не хочеш- не давай.....і не суди.Дискутувати тут можна до безкінечності...Будь-яка Церква складається не з одних лише "попів і єпископів", Вона складається,також, і з людей які ВІРЯТЬ. Та над всіма нами БОГ...Питання в тому хто кого і чого шукає...("для чистого все чисте, а для нечистого все нечисте"Біблія). Головне не плутати ОСОБИСТІ примхи ієрархів та деяких "дивних" адептів Церкви з Церквою та БОГОМ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus