USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську економічно активні підприємства заборгували майже 1 мільйон 300 тисяч зарплати

1 Квітня 2009 11:50
Шахтарське місто має мільйонну заборгованість із зарплати. Таку інформацію оприлюднила заступник Нововолинського міського голови Ореста Охримович 31 березня під час зустрічі з журналістами, – інформує репортер «Волинських Новин».
За оперативними даними управління праці та соціального захисту населення виконкому Нововолинської міської ради, станом на 30 березня заборгованість із заробітної плати на економічно активних підприємствах міста становить 1 мільйон 265 тисяч 800 гривень. Із цієї суми 268 тисяч гривень боргу припадає на вугільні підприємства Волині.
За словами Орести Охримович, причинами заборгованості на підприємствах вугільної промисловості є неповноцінне державне фінансування за певними цільовими програмами,у приватному бізнесі – порушення трудового законодавства та наслідки економічної кризи. Заступник мера повідомила, що при управлінні праці та соціального захисту діє «гаряча лінія», на яку можна поскаржитися на порушників Закону України «Про оплату праці» та отримати кваліфіковану консультацію.
Однак з допомогою «гарячої лінії» протягом трьох місяців 2009 року в Нововолинському було зафіксовано лише 6 звернень про порушення трудового законодавства стосовно працівників підприємств міста. Спеціалісти управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому оперативно зреагували на скарги, і ,користуючись наданою інформацією, здійснили 4 перевірки, після чого результати трьох з них направили у прокуратуру міста. Ще на одному підприємстві повне погашення заборгованості із зарплати відбувалося у ході самої перевірки, хоча сума боргу становила 179 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus