USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У першу чергу в Україні від свинячого грипу вакцинують дітей та вагітних жінок

31 Жовтня 2009 14:33
МОЗ запропонував закупити 15,3 мільйонів доз вакцини від грипу А/H1N1. Вона передбачена для вагітних жінок, дітей, лікарів та студентів-медиків, хворих на діабет і астму. Про це 31 жовтня інформують «Волинські новини».
Матеріали відносно епідемії грипу, підготовлені керівництвом Міністерства охорони здоров\'я для засідання Кабінету міністрів України, містять пропозицію про закупівлю 15,3 мільйонів доз вакцини від грипу А/H1N1.
Зокрема, в документі міститься пропозиція про закупівлю 15 мільйонів 302 тисячі доз вакцини для подальшого розповсюдження серед груп ризику.
З них 1 мільйонів 45 тисяч доз Мінохоронздоров’я України пропонує розповсюдити серед працівників сфери охорони здоров\'я, 530 тисяч – серед вагітних жінок, 7 мільйонів 928 тисяч – серед дітей у віці після 6 місяців.
Решту доз Мінохоронздоров\'я пропонує розподілити серед хворих на цукровий діабет, бронхіальну астму, а також серед студентів медичних вузів країни.
При цьому в документі немає ніяких пояснень того, чому питання про закупівлю протигрипозної вакцини виникло лише після початку епідемії, хоча автори документа і стверджують, що можливий спалах пандемічного грипу «МОЗ України прогнозував ще весною поточного року» - пише ТСН.
30 жовтня Міністерство охорони здоров’я офіційно визнало, що в Україні почалася епідемія грипу A/H1N1. За офіційними даними, ця хвороба була діагностована у 16 людей, під підозрою опинилися ще майже тисяча людей. Четверо хворих на свинячий грип померли.
МОЗ також попередило, що епідемія грипу дуже швидко розповсюдиться по всій території України та, швидше за все, призведе до великої кількості захворювань і летальних випадків. Зараз за даними міністерства померли 34 людини.
Кабінет міністрів запровадив карантин і обмежив пересування у дев\'яти областях України - Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській (ці області найбільше постраждали від грипу), Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій. В усій Україні закрито навчальні заклади та скасовано громадські заходи. Карантин запроваджено і у Києві.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волиняка Показати IP 31 Жовтня 2009 22:09
Яка вакцинація під час епідемії? читайте про її небезпеку - http://zarubezhom.com/Vakcine.htm А Юлька замість виправдати свою бездіяльність у підготовці до можливої епідемії влаштовує МАСКИ-ШОУ (маски краще ніж ліки)!!!! Не здивуємось як на масках буде намальоване сердечко з буквою Ю
волинянин Показати IP 1 Листопада 2009 17:04
цілком згідний з волинянкою. Вакцинування під час епідемії - це ЗЛОЧИН!!!
Олександр Показати IP 2 Листопада 2009 08:50
Чим далі, тим більше схоже, що все це велика політична (економічна) афера... Нехай щеплення робили собі міністри і вся "верхушка", може б швидше поздихали.... Наживаються на людській біді, але хіба це вперше? В нас все прикривається благим ділом...
Олександру Показати IP 2 Листопада 2009 17:24
повністюс вас підтримую, тут просто маніпуляція фактами, а під покровом пандемії робиться чорт зна що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus