USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Тимошенко хочуть посилити роль Волинської ОДА в регулюванні оренди місць на ринках

4 Серпня 2009 12:38
Начальник головного управління економіки Волинської облдержадміністрації Любов Івевакова розповіла про постанову Кабміну і відповідний документ Мінекономіки, котрі мають на меті стабілізувати щодо регулювання тарифів на послуги ринків під час економічної кризи. Ці нормативно-правові акти посилюють роль ОДА у регулюванні цін за оренду на території ринків. Про це 4 липня йшлося під час наради з питань підготовки проекту розпорядження голови облдержадміністрації щодо регулювання тарифів на послуги ринків, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Пані Івевакова зауважила, що цими документами пропонується рівень рентабельності оренди не більший, ніж 20 %. Під час обговорення цього питання лунали пропозиції розмежування рівня рентабельності, у залежності від виду діяльності, мовляв, «соціальники» мають плати менше. Проте, учасники наради зауважили, що десятипроцентний розмір рентабельності є невигідним для власників ринку, бо ті, не зможуть провести оновлення базарів.
 
Любов Івевакова додала, що керманичі ринків, влада та підприємці мають створити виважений нормативно-правовий акт, котрий би вміщував усі вимоги «із верху» і влаштовував «гравців на ринку». Адже, передовсім, цей документ покликаний допомогти малому та середньому бізнесу вижити під час економічної кризи. Проте, не варто забувати і про власників ринків, котрим необхідно віднаходити кошти задля проведення модернізації торговищ, наприклад, укладання бруківки.
 
Під час наради йшлося і про те, що до 2007 року на ринках діяло вільне ціноутворення орендної плати за торгове місце чи павільйон. Але, після численних скарг, виявилося, що ціни за оренду на частині ринків значно завищені. Перевірки довели існування фактів завищення тарифів удвічі і втричі. Тому робота над проектом проекту розпорядження голови облдержадміністрації щодо регулювання тарифів на послуги ринків покликана створити спрагливі ціни.
 
Сьогодні ж присутні висловили ряд зауважень до порядку обрахунку тарифів. Учасники наради скаржилися на не чітку формулювання деяких пунктів та неточності у формулах. Тому начальник головного управління економіки Волинської облдержадміністрації Любов Івевакова запропонувала у триденний термін подати зауваги і пропозиції із методології розрахунків, котрі пізніше будуть направлені до Міністерства економіки.
 
Після таких дій сміливо можна буде працювати над регуляторним актом. Резюме до майбутнього документу звучатиме приблизно так: «Не заганяймо у збитки надавачів послуг і не знищуймо дрібного підприємця».
 
Проте пані Івевакова попрохала не зволікати із реалізацією розпорядження голови обласної державної адміністрації, бо частина регіонів України уже створили такі документи, наприклад, у Тернопільській ОДА,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus