USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українки, які потрапили до сексуального рабства, не хочуть звертатися до міліції – через розголос

13 Липня 2009 16:19
Про факти торгівлі людьми міліція часто дізнається не від потерпілих, а через пряме виявлення злочинців. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області Петро Шпига.
За словами Петра Шпиги, на Волині цього року було зафіксовано сімнадцять фактів торгівлі людьми. Усі вони пов’язані із викритою раніше міжнародною злочинною групою, що займалася втягненням волинських дівчат у сексуальне рабство.
Взагалі, за словами правоохоронця, найпоширеніший вид торгівлі людьми – сексуальне рабство дівчат та жінок. Однак також фіксують випадки трудової експлуатації, щоправда в останнє це було у 2006 році.
Крім того, Петро Шпига зазначив, що виявити злочини, пов’язані із торгівлею людьми, досить важко, оскільки потерпілі не бажають іти до міліції та повідомляти про факт їх використання у секс-індустрії, адже бояться розголосу. Таким чином, правоохоронці виявляють злочинні групи, що займаються торгівлею людей, не завдяки повідомленням потерпілих, а напряму виходячи на вербувальників.
Тим не менш, пан Шпига погоджується, що проблема торгівлі людьми досить актуальна для Волинської області, адже регіон – прикордонний. Однак вона не чужа й іншим регіонам України.
Основна причина, на думку пана Шпиги, полягає у незадовільному фінансовому стані українських сімей, через що громадяни нашої країни виїжджають за кордон у пошуках кращої долі. Проте часом замість заробітку потрапляють у сексуальне або трудове рабство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus