USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україну в світі бояться – через темпи поширення ВІЛ та значну кількість абортів

14 Травня 2009 13:20
За свідченнями соціологів, Україна займає перше місце у Європі за кількостю офіційно зареєстрованих зроблених абортів і лідирує серед країн, у яких активними темпами поширюється ВІЛ/СНІД. Про це йшлося під час тренінгу «Разом до здоров’я» у рамках місячника охорони репродуктивного здоров’я, – інформує 14 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Людям необхідні знання про репродуктивне здоров’я, оскільки вони не поінформовані, як його зберігати, не знають, як запобігати небажаній вагітності, як правильно сформувати свою сім’ю, запобігати інфекціям, які передаються статевим шляхом, – розповіла під час заходу для мас-медіа тренер проекту «Разом до здоров’я» Олена Кобріна. Цього практично не вчать у школах, – зауважила вона.
 
За словами пані Кобріної, Україну у світі бояться через перше місце у Європі за кількостю зроблених абортів та значне поширення ВІЛ/СНІД. «Єдиний спосіб сколихнути громадську думку – проводити навчання, інтерактивні тренінги, коли люди не просто слухають лекцію, а є учасниками процесу», – сказала фахівець.
 
Під час тренінгу журналісти могли отримати багато корисної інформації. Наприклад, не усі люди знають, що мають на увазі, коли бажають комусь здоров’я. Адже, за словами тренера, це не тільки хороше фізичне самопочуття. Здоров’я – стан повного фізичного, морального і соціального благополуччя.
 
Також йшлося під час тренінгу про будову, функціонування жіночих та чоловічих статевих органів, етапи «достигання» сперматозоїдів та яйцеклітин, засоби контрацепції.
 
Серед міфів, які побутують у нашому суспільстві: перерваний статевий акт запобігає вагітності, засоби контрацепції шкодять здоров’ю, аборт – легке медичне втручання, аби інфікуватися – треба декілька статевих актів, відповідальність за все несе тільки жінка, – розповіла пані Кобріна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 13:36
Я тоже боюсь здесь жить. 98 % наших женщин - абортички. Это страшно. За 17 лет наши безмозглые бабы сделали 30 млн абортов. Полячки - чуть больше 82 тысяч, в 365 (!) раз меньше. Почему им ума хватает не калечить себя, а нам - нет??? Никогда не говори никогда, но я никогда не пойду на аборт, просто потому, что мне страшно проделать со своими внутренностями эту сучью операцию.
Треба думати головою, а не... Показати IP 14 Травня 2009 15:54
Таке враження, що пані Кобріна працює в організації "Pro life", основною ціллю якої є поширення брехні, що контрацепція є безпечною та надійною і запобігає абортам. Давно доведено, що поширення презервативів серед підлітків збільшує кількість незапланованих вагітностей та абортів( приклад Америки). За допомогою реклами контрацептивів, нас вчать безвідповідально ставитись до свого статевого життя, мовляв: " яка різниця з ким я пересплю, всеодно мене захистить презерватив або пігулка". Чому пані Кобріна не сказала що найкращим способом захистити себе від незапланованих вагітностей і хвороб, які передаються статевим шляхом є дошлюбна чистота, вірність в шлюбі, християнські цінності в сім'ї? Можливо це комусь невигідно? Можливо хтось хоче аби ми жили як тварини?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus