USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Ізраїлі оголосили національну жалобу за загиблими на горі Мерон

30 Квітня 2021 16:57
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив в Ізраїлі в неділю національну жалобу після трагедії на Мероні. Він попросив ізраїльтян не поширювати чутки про особи загиблих.

Про це повідомляє ТСН.

Він подякував рятувальникам, чия швидка робота запобігла «набагато більшу катастрофу».

«Катастрофа на Мероні – одна з найбільш тяжких катастроф, які спіткали державу Ізраїль. Я прошу неділю проголосити національним днем жалоби», – заявив Нетаньягу.

Зазначимо, тиснява, в якій загинули понад 40 людей, сталася, коли десятки тисяч людей зібралися у Галілейській гробниці мудреця 2-го століття рабина Шимона Бар Йохая.

Для евакуації людей залучали вертольоти, які переправляли поранених в лікарні на півночі Ізраїлю.

Зауважимо, що свято на горі Мерон стало одним із перших масових заходів в Ізраїлі від початку пандемії COVID-19. Скільки саме паломників відвідали свято, досі невідомо. Однак точно більше, ніж встановлений владою ліміт у десять тисяч людей. За даними ізраїльської преси, на горі було принаймні вдесятеро більше. Торік свято Лаг ба-Омер скасували через карантинні обмеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Квітня 2021 17:16
віра вбиває...
Арафат Показати IP 30 Квітня 2021 19:25
Ей, альо! В неділю - ВЕЛИКДЕНЬ! Яка, нафіг, жалоба?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus