USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні хочуть визначати інтернет-користувачів, які порушують норми моралі

3 Лютого 2011 12:53
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі розробила проект концепції захисту суспільної моралі.
Концепція передбачає створення нового напрямку державної політики України щодо захисту суспільної моралі, інформує Gazeta.ua.
За словами авторів документу, стан моралі погіршується через недовіру громадян до роботи держструктур і погано скоординованих дій влади у питаннях інформаційної політики. Ситуація ускладнюється відсутністю законів, що регулюють розповсюдження комп'ютерних ігор і інформації в інтернеті, а також мобільного контенту.
Для вирішення цих проблем комісія пропонує встановити відповідальність і розробити технічні методи ідентифікації інтернет-користувачів, які порушують норми суспільної моралі.
«Ми хочемо впорядкувати і сформулювати вже існуючі в нашому суспільстві етичні норми та контролювати їх дотримання, особливо в інтернеті», - пояснив необхідність впровадження концепції голова НЕК Василь Костицький.
За його словами, після обговорення членами комісії концепцію скерують на розгляд до обласних адміністрацій, профільних міністерств і відомств. «Після того, як всі структури внесуть свої пропозиції, буде сформовано остаточний варіант документа і подано на затвердження в Кабмін», - додав Костицький.
До пропозицій НЕК в уряді поставилися скептично.
«Я не впевнений, що Кабінет міністрів буде розглядати цей документ, і не можу сказати, що сам буду уважно прислухатися до рекомендацій комісії», - зазначив міністр юстиції Олександр Лавринович.
Не підтримують ініціативу НЕК і представники ринку телекомунікацій. Так за словами президента Інтернет-асоціації України Тетяни Попової технічно визначити користувача, який порушує законодавство складно.
«Можна визначити IP-адресу, але за нею може ховатися ціла мережа комп'ютерів, в якій знайти окремого порушника неможливо. Є багато програм, що дозволяють приховати персональні дані користувача. В Україні діє концепція інформаційної безпеки, розроблена РНБО. Для її реалізації задіяні силові структури, тому не бачу сенсу в аналогічних концепціях з боку НЕК», - зауважила Попова.
Нагадаємо, що адміністративна реформа передбачає ліквідацію Національної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Soldier of fortune Показати IP 3 Лютого 2011 13:41
«Ми хочемо впорядкувати і сформулювати вже існуючі в нашому суспільстві етичні норми та контролювати їх дотримання, особливо в інтернеті», - читай МИ ХОЧЕМО КОНТРОЛЮВАТИ ІНТЕРНЕТ!!! Як і більшість східних деспотій це хочуть (Китай, Росія, Північна Корея, Білорусь, ну і незабутній МОАМАР Каддафі!!!)Для кого ці байки?
Робота Показати IP 3 Лютого 2011 15:00
Немає чим зайнятись,чи державні гроші треба кудись витратити?
Справедливый Показати IP 3 Лютого 2011 20:09
Розслабтесь! Інтернет і так контролюють, будьте впевнені, якщо ви почнете шукати в інеті, як зробити: накротики, або їх збут, вибухівку і будьте певні скоро до вас постукають дяді в фуражках :) В США теж інтернет контролюється, "кібер няні", і так далі... так що розслабтесь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus