USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні з 2010 року хочуть ввести податок на Інтернет

Сьогодні 14:29
Народні депутати від фракції БЮТ подали на розгляд парламенту проект закону, яким передбачається введення з 1 січня 2010 року загальнодержавного збору на розвиток театрального мистецтва та кінематографії. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Збір стягуватиметься у вигляді надбавки до вартості послуг Інтернету. Оподаткуванню у розмірі 1% підлягатимуть інтернет-послуги, у тому числі послуги мобільного Інтернету, а також вартість послуги відео за запитом (VOD).
Крім того, згідно із законопроектом, 5% податків буде збиратися з вартості прокатних свідоцтв, вхідних квитків в театри і кінотеатри, вартості носіїв інформації, які містять фільми (касети, CD, DVD, Blu-ray та інші).
Збір планується стягувати щомісячно. При цьому компанії-суб'єкти оподаткування повинні пройти спеціальну реєстрацію.
Отримані гроші держава планує витрачати на фінансування державного замовлення на постановку театральних спектаклів, документальних і художніх фільмів, а також для субсидування вартості квитків на спектаклі і фільми, зроблені за держзамовленням.
Автором законопроекту є бютівець Сергій Терьохін. Він прогнозує, що в 2010 році впровадження даного збору допоможе акумулювати до бюджету 300 мільйонів гривень, – пише сайт ТСН.
Для того, щоб зібрати 300 мільйонів гривень, необхідно, щоб від інтернет-послуг надійшло приблизно 260 мільйонів гривень. За оцінками аналітиків, обсяги ринку послуг інтернет-доступу в 2010 році може збільшиться до 3,5 мільярда гривень. Так, щоб зібрати 260 мільйонів гривень необхідно встановити податок на рівні 7,5% від вартості інтернет-послуг. На сьогоднішній день послуги мобільного Інтернету вже обкладаються 7,5% збором до Пенсійного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus