USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відтепер у Луцьку хворі з сечокам’яною хворобою можуть уникнути операцій. ФОТО

25 Травня 2009 17:12
У Луцькій міській клінічній лікарні відбулася презентація  літотриптора – медичного апарату, який призначений для розбивання каменів сечовивідної системи. Про це 25 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Літотриптор – унікальний апарат, який має подвійне наведення – ультразвук і рентген, що забезпечує високу точність діагностики  й дріблення каменів.Літотрипсія ( розбивання каменів сечовивідної системи) – реальна альтернатива оперативному втручанню. «Наразі операції зведені до мінімуму, оперуються тільки ускладнені камені», – розповів лікар-уролог Луцької міської клінічної лікарні Олег Іванченко. Окрім того, будь-яке оперативне втручання не запобігає повторному каменеутворенню.
Також при повторних операціях, а камені знову можуть утворитися у термін від трьох місяців до 10-15 років, існує велика ймовірність того, що орган видалятимуть. Літотрипсія ж дозволяє без операційного втручання проводити маніпуляції протягом всього життя, – сказав медик.За словами головного лікаря  Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич, наразі зростає кількість хворих із сечокам’яною хворобою. Серед них є навіть діти. «У нас буває по 6-8 чоловік за добу поступають з колікою», – зазначила вона. Тому апарат в медустанові на часі.
Медики розповіли, що уже провели приблизно 30 літотприсій, із них 8-9 випадків повторних, тобто це коли камінці не роздроблювалися за один сеанс. Два пацієни не піддалися процедурі розбивання каміння. За словами лікарів, 10-15 % конкрементів зовсім не дробляться через їхню велику щільність. У такому випадку на пацієнта чекає операція.Медколектив дуже пишається надбанням. «Воно як у найдорожчих клініках Європи», – сказала головний лікар Луцької міської клінічної лікарні.Вартість однієї процедури літотрипсії коштує 750 гривень.Довідково:Вартість обладнання, купленого коштом міського бюджету, –  3 мільйони 200 тисяч гривень. Виробництво – фірма «Карл Шторц» (Швейцарія).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus