USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська ОДА підписала Меморандум взаєморозуміння з роботодавцями та органами державного нагляду в області

16 Вересня 2009 15:38
Сьогодні, 16 вересня, за участі голови облдержадміністрації Миколи Романюка, представників організацій роботодавців, профспілок, провідних підприємств області та контролюючих органів, відбулося засідання круглого столу на тему «Проблеми упорядкування процесу проведення перевірок господарюючих суб’єктів органами державного нагляду в умовах фінансової нестабільності». Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як зауважив на початку засідання голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк, основна мета зібрання – аналіз ситуації з перевірками підприємств з боку контролюючих органів. Пан Романюк звернувся до усіх присутніх висловити свої міркування відверто, адже «в нинішніх непростих умовах наше основне завдання – підтримати місцевого виробника».
«Завдяки тому, що підприємства добросовісно працюють, сплачують податки є доходи до бюджетів усіх рівнів і вирішується низка соціальних питань», –  підкреслив губернатор.
«Меморандум про співпрацю, який буде сьогодні підписаний, покликаний досягти паритетних стосунків та порозуміння між владою та бізнесом області», – наголосив Микола Романюк.
Голова обласного об’єднання роботодавців Володимир Цибульський звернув увагу присутніх на той факт, що незважаючи на обмеження  урядовою постановою № 502 кількості перевірок, тиск контролюючих органів на окремі суб’єкти господарювання посилився. «Усім присутнім тут  треба працювати спільно і системно, в такому випадку є можливість покращення ситуації», – розповів він.
Заступник голови Держкомпідприємництва України в області Володимир Марчук висловив думку, що нині з боку контролюючих органів відсутня профілактична робота, спрямована на усунення можливих порушень у діяльності підприємств.
«Найкращий варіант – коли надходження до бюджету збільшуються при мінімальній кількості перевірок та штрафів», – акцентував Володимир Марчук.
Усі учасники засідання мали змогу висловити своє бачення механізмів оптимальної  співпраці влади, бізнесу, контролюючих органів. Зокрема, директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук  наголосила на необхідності  проводити навчання роботодавців з метою уникнення порушень у їхньої діяльності, – пише сайт ОДА.
Заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим вніс конструктивну пропозицію щодо  погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах та недопущення її у майбутньому. На думку Василя Байцима, саме причина наявності заборгованості є чи найчастішою підставою для проведення перевірок.
Після тривалого обговорення усіх пропозицій, учасники круглого столу підписали Меморандум про взаємопорозуміння між облдержадміністрацією, роботодавцями та органами  державного нагляду (контролю) в області.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк подякував усім присутнім за результативну розмову та висловив впевненість, що від сьогодні співпраця владних, контролюючих структур та бізнесу якісно покращиться: «Ми тісно взаємопов'язані, тому порозуміння, спільна робота є необхідними».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus