USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинські депутати поговорили про мораль, «Майн Кампф» та «Моральний кодекс будівника комунізму»

15 Квітня 2009 16:40
Депутати Волинської обласної ради більшість часу (приблизно 3 години) сесійного засідання 15 квітня приділили питанню «Про стан дотримання в області чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі». Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук намагався показати стан суспільної моралі на Волині через статистику випадків алкоголізму, наркоманії, інфікування ВІЛ, діяльності гральних закладів, інтернет-клубів тощо.
Щодо ситуації в інформаційній галузі, то тут на думку пана Кравчука все нормально з дотриманням моральних норм. Заступник волинського губернатора проінформував, що всі волинські ЗМІ виходять українською мовою. Святослав Кравчук висловив вдячність волинським журналістам за те, що вони дотримуються норм моралі.
Натомість депутата облради Богдана Дівнича зацікавила, як співвідноситься з суспільною мораллю одна волинська, за його словами, «божевільна газета». Пан Кравчук розповів, що з цим ЗМІ ведеться робота, проте треба звертати увагу насамперед на багатотиражні видання.
Депутат облради Петро Пронь навів приклад Радянського Союзу, де діяв «Моральний кодекс будівника комунізму», створений на основі християнських засад. На думку депутата, подібного документа наразі у державі немає.
У виступах депутати Волиньради та інші запрошені на сесію переважно обмежувалися загальними фразами, не сильно торкаючись проблематики саме Волині. Зокрема пропонувалося ввести у державі моральну цензуру.
Керуючий Волинською єпархією УПЦ (МП) митрополит Луцький і Волинський Ніфонт вважає, що «малих діточок у школі вже вчать розтлінню». Розтлінню, на думку церковного ієрарха, сприяє те, що «сьогодні на бігбордах про секс пишуть», а також діяльність нічних клубів. Владика Ніфонт наголосив, що на Волині потрібно будувати більше храмів, особливу у районах міст з багатоповерховою забудовою.
Митрополит Ніфонт звернувся до депутатів з проханням посприяти у тому, щоб релігійні громади платили за комунальні послуги, як населення, а не як промислові підприємства.
Депутат обласної ради Ігор Гузь дав конкретні пропозиції, які, на його думку, поліпшать суспільну мораль у Волинській області. Пан Гузь запропонував організувати спільне засідання на тему моралі у суспільстві. На цей захід варто запросити представників релігійних організацій, «молодіжок» і засобів масової інформації краю.
Крім того, на думку депутата, слід роз\'яснити інтернет-провайдерам, інтернет клубам, які є на Волині, норми законодавства щодо дотримання суспільної моралі. Пан Гузь попросив звернути увагу і на те, що у луцьких магазинах «з-під поли» продається книга Адольфа Гітлера «Майн Кампф».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хуліо Аморалес Показати IP 16 Квітня 2009 09:46
Насамперед видайте кожному міліціонерові по нагайці і накажіть їм без жалю лупцювати бродячих з пляшками пива бугаїв.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2009 10:40
Це капець! Інтернет прирівнювати до алкоголізму і наркоманії... Що вони самі там курять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus