USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські діти, які не зробили щеплень – відсторонюються від відвідування навчальних закладів, – категорично заявляє СЕС

7 Серпня 2009 18:28
Багато батьків нині відмовляються робити щеплення своїм дітям. Здавалося б, це право добровільне, але як бути керівникам навчальних закладів, які фактично змушені відсторонити таких дітей від перебування у колективах і, водночас, не порушити право дитини на освіту? Про це говорили під час селекторної наради щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Як діяти керівникам навчальних закладів у випадку, якщо батьки приводять не щеплену дитину до школи чи дитсадка, попрохав пояснити начальник управління освіти та науки Луцької міської ради Сергій Калуш.
 
«Відповідь має бути однозначною: діти, які не зробили щеплень відсторонюються від відвідування», – категорично сказав заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола Яцина. Від відвідування, а не від навчання, – зауважив він.  Відвідувати ж заклади освіти діти зможуть тоді, коли зроблять щеплення, – додав пан Яцина.
 
«Керівник навчального закладу повинен виконувати заходи забезпечення епідблагополуччя у довіреному йому дитячому колективі, бо не щеплена дитина – не тільки загроза зараження її самої, а й загроза оточуючим», – сказав санепідеміолог.
 
«Якщо він дитину запускає в навчальний заклад, то несе відповідальність, якщо не запускає, то теж. Ситуація невизначена. Нам треба не підставляти директорів шкіл і начальників управлінь освіти», – висловився заступник голови ОДА Святослав Кравчук. Пану Кравчуку залишилася незрозумілою ситуація, хто ж повинен, у разі відсторонення дитини, забезпечувати навчальний процес. За його словами, треба чітко виробити схему, як діяти у таких випадках. Він запропонував підготувати відповідні листи до міністерств, аби ті дали свої рекомендації.
 
«По логіці навчальний процес повинні забезпечувати батьки, які прийняли таке рішення. Саме вони повинні наймати вчителя і платити йому гроші», – сказав пан Яцина.
 
Медики не на жарт стурбовані кількістю відмов від щеплень. Часто на бік батьків стають й працівники Феміди. «Ми дійшли до катастрофи. Ми будемо мати випадки полієміліту, дифтерії…Хто їх буде рятувати, коли вони будуть помирати ?», – висловився головний лікар Луцької міськрайонної санепідемстанції Іван Ульчак.
 
«Тією нормативною базою, яку ми сьогодні маємо, ми не заставимо зробити батьків дитині щеплення», – висловився заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк..
 
Питання потрібно вирішувати – зійшлися на думці присутні, бо не за горами 1 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 7 Серпня 2009 20:32
А якщо щеплень не роблять і липові довідки купляють у поліклініках? Що робити з такими дітьми?
Анонім Показати IP 7 Серпня 2009 21:02
Держава гарантує базову освіту. По логіці, пан Яцина повинен бути звільнений за невідповідність займаній посаді. А заставляти робити щеплення треба прикладами якісного їх проведення, а не халтурити на підозрілих ліках.
Антоніна Євтодюк Показати IP 8 Серпня 2009 13:58
А чому наші шановні державні мужі не хочуть оприлюднити правду про істинну сутність так званих "профілактичних щеплень"? Державних "відкатів" за купівлю низкопробної сировини для псевдо-вакцинації? А також, що є у основі тих вакцин? Так, безпека учнів й усього суспільства понад усе! Але якою ціною? Примусової інвалідизації українського населення? Чому ніхто не говорить про медичні протипокази до вакцинації? Час, коли усіх намагалися загнати до прокрустового ложа минув! До речі,законодавство гарантує (!) кожному громадянину України БЕЗКОШТОВНУ (!!!) освіту й охорону здоров"я. ОХОРОНУ! А НЕ ІНВАЛІДИЗАЦІЮ! Я особисто знаю десятки прикладів у Луцьку скалічених вакцинацією дітей. А ви своїх діток вакцинували? Якби я раніше знала ПРАВДУ про вакцинацію, - жодної не дозволила Б зробити своїй дитині. Якщо пан Яцина і іже з ним не схаменуться, - ОБУРЕНІ БАТЬКИ ВИЙДУТЬ НА ВУЛИЦІ Луцька й не тільки. АНТИВАКЦИНАЦІЙНИЙ РУХ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ ПО ВСІЙ УКРАЇНІ!!! Побійтеся Бога, панове! Не калічте й без вас фізично скалічену націю!!! не беріть гріха на душу!
Анонім Показати IP 8 Серпня 2009 19:36
А ви почитайте це http://www.volynnews.com/news/society/8903/
Анонім Показати IP 10 Серпня 2009 12:01
Особисто мали проблеми зі щепленням: у 1,5 місяці потрапили до лікарні з алергією на 80 відсотків. Причини, як завжди, не визначили. Погоджуюсь з Антоніною: якби раніше знала все про щеплення, їх не було б жодного! Нещодавно у знайомих померла 1,5 місячна дівчинка (зробили планове щеплення) у свідоцтві про смерть написали - гостра серцева недостатність. Робіть висновки.Якщо зважились на щеплення - запитуйте у медсестри назву вакцини, фірму виробника, умови зберігання, графік температурного режиму у місці зберігання вакцини (здебільшого це звичайний холодильник)і звичайно ж термін придатності! І ще: якщо є найменші протипоказання проти щеплень у дитини (нежить, алергійка, дизбактеріоз, знижений імунітет, все, що насторожує)- категорично відмовляйтесь!
Магдалена Показати IP 10 Серпня 2009 12:51
Дуже перепрошую, але я вважаю позицію СЕС обгрунтованою. На мою думку якби не ця служба мали б ми біди куди більше. Це добре, що сьогодні ми про це чуємо, що бачимо, добре, що маємо демократію і все без цензури... А колись?! Ми ж не знаємо історії. А вона була, за розповіддю моєї мами, яка працювала лікапрем у 46 році, дуже погана. Чума, туляремія ще якісь там хвороби... А все через нашу неохайність, недбалість, сміття і т.д. Якби на той час не було вакцин - ми б з Вами, шановні, тут не сиділи і не розмовляли про те і се. І ще дуже хочу похвалити Яцину М.Д. Волиняки Ви маєте чудового лікаря, який нікого не боїться, який непідкупний! Він єдиний виходить на публіку і це в такий неблагодатний час (!) виступає за щеплення. І правильно робить. Хоч йому це і нелегко, повірте. За вакцини треба спитати не в місцевих медиків та СЕС, а з МОЗ України. Я живу за кордоном. Сьогодні в гостях у мами. В Ірландії, повірте дуже строго з вакцинами. там ніхто нікого не питає і не слухпає. Хочеш-не хочеш - МУСИШ робити! І нікого не цікавить Ваша подальша доля. А тут - чуть що і повне епідрозслідування на весь світ! Так що шануйте тих, хто переживає за Вас!Слава Україні!
Анонім Показати IP 10 Серпня 2009 13:01
бачу тут кілька моментів: 1) в місті росте маса невдоволення і відмов від прививок. Коли маса таких людей досягне киричного максимуму - шось відбудеться. Було б добре, якби це "шось" - трансформувалось в ГО чи шось інше організоване і юридично зареєстроване, яке й захишало б інтереси наших дітей і т.д.; 2) взагалі то, якщо не помиляюсь, юридичні підстави не пускати дитину в школу/садочок є лише у випадку, коли в регіоні спалах саме тої єпідемії, від якої не щеплена дитина, а таке вкрай рідко буває; 3) треба зробити так, щоб нещеплених дітей було значно більш, аніж щеплених і тоді: ВСІ ШКОЛИ НАШІ, А ТАКОЖ ПОШТА, САДОЧКИ, ВОКЗАЛ, ТЕЛЕГРАФ... :)
Медея-Ровно Показати IP 13 Серпня 2009 17:03
Многоуважаемые главные санитарные врачи областей!!! Не много ли Вы на себя берёте пуская в свет такие статьи? В нашей стране Конституцию ещё никто не отменял, а с ней и право на образование. Своим деткам прививки Вы не делаете, а если говорите, что делаете, то Вы врёте. Вы действуете как фашисты, искореняете нашу нацию!!!!!!!!
Медея-Ровно Показати IP 13 Серпня 2009 17:24
Забыла добавить, что родители имеют ЗАКОННОЕ право не делать своим деткам прививки!!!! И Вы, господа-чиновники - им не указ!!!!!
VBRJKF Показати IP 14 Серпня 2009 19:23
Поміняйте картинку! Не ображайте лікарів. Це не СЕС сестра. В СЕС уколів не роблять. Вони просто в масках і протичумних скафандрах. Принаймі так повинно бути.
Хороший батько Показати IP 27 Серпня 2009 14:48
Яцина - тупий та безголовий лікар, який не знає, що таке ЗАКОН. Такі працівники були в пошані при сталінському режимі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus