USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Введення COVID-сертифікатів в Україні: чи можна їх підробити

7 Травня 2021 13:51
Сертифікати вакцинації проти коронавірусу, які найближчими місяцями планують запустити в Україні, підробити буде неможливо.

Документи спробують зробити сумісними не тільки з тими, які будуть видавати у країнах Євросоюзу, а й в інших державах. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, передає «Гордон».

«Усі дані будуть повністю захищені. Вони з нашої центральної бази даних, які ми будемо вивантажувати залежно від побажань того чи іншого громадянина», – зазначив він.

За його словами, інформація міститиметься в електронному вигляді. Якщо щось треба буде роздрукувати, це можна буде зробити за допомогою генерування QR-коду, в якому будуть зашифровані всі дані.

«Підробити – ні. Те, в чому нас переконують фахівці, – що це буде майже неможливо. Напевно, підробити QR-код можливо, але наслідки цієї підробки... Тому що воно буде повністю стикуватися з нашою центральною базою даних і буде обмін ними, зокрема з нашими європейськими колегами», – додав глава МОЗ.

Напередодні Степанов зазначив, що сертифікати вакцинації проти COVID-19 можуть бути запущені в Україні до 1 липня 2021 року. Вони міститимуть дані про щеплення, зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19.

Раніше глави міністерств туризму країн Великої двадцятки підтримали введення COVID-паспортів з другої половини червня 2021 року. Передбачається, що це допоможе туризму відновитися швидше під час пандемії і позитивно вплине на світову економіку.

У Євросоюзі запевнили, що введення так званих паспортів вакцинації не вплине на безвіз із Україною.

А в українському МЗС додали, до країна готова опрацювати з Єврокомісією визнання в ЄС своїх сертифікатів вакцинації після їхнього розроблення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus