USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вилучена у Корсуні сумнівна м’ясопродукція прямувала до столів лучан?

23 Травня 2009 14:00
Нещодавно в Корсунь-Шевченківському районі працівники черкаської ветеринарної міліції спільно із співробітниками ДАІ та ДПС  затримали для перевірки вантажний мікроавтобус, де виявили понад 3,5 тисячі кілограмів м’ясопродукції сумнівного походження. Згідно з наданими документами, товар мав потрапити до торгових точок Луцька, Чернігова, Києва і Миколаєва, – 23 травня інформують «Волинські Новини».
 
Як пише сайт МВС України, Корсунь-Шевченківському районі працівники черкаської ветеринарної міліції спільно із співробітниками ДАІ та ДПС  затримали для перевірки вантажний мікроавтобус. Під час огляду було виявлено, що водій іномарки перевозив майже 3600 кілограмів м’ясопродукції сумнівного походження. Особлививу увагу правоохоронців привернули ящики, в яких знаходився товар, що переміщувався без відповідного маркування на українській мові та без будь-яких документів, які б свідчили про законне знаходження даного вантажу на митній території України.
 
Приблизно 22%  продукції мали клеймо польського виробника, а на решті взагалі були відсутні ознаки проведення ветсанекспертизи. Вісім найменувань м’ясних продуктів мали потрапити на стіл українських споживачів, але невідомо, що приховує цей товар у вакуумній упаковці. Підозрілі документи теж викликали інтерес у правоохоронців. Вилучена продукція не відповідала наданій підприємцем накладній та зберігалася з порушенням санітарних вимог.
 
Враховуючи складну епідеміологічну ситуацію у світі, подібна продукція може нести серйозну загрозу для здоров’я споживачів, адже невідомо, з якої сировини та в яких умовах вона виготовлялася. Згідно з наданими документами, товар мав потрапити до торгових точок Луцька, Чернігова, Києва і  Миколаєва.
 
Наразі продукція вилучена. Готуються документи направлення на утилізацію. За цим фактом проводиться подальша перевірка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus