USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Математику, як основний предмет ЗНО, випробовуватимуть з наступного року

25 Січня 2019 14:08
З 2021 року відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України математика буде обов’язковим предметом зовнішнього незалежного оцінювання, однак апробація цього предмету, як основного, розпочнеться вже наступного року. Про це під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 25 січня розповіла Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

З її слів, є наказ Міністерства освіти і науки України, де чітко написано, що з 2021 року математика, як і українська мова і література, буде обов’язковим предметом ЗНО для отримання документу про середню освіту.

«У лютому-березні триватиме апробація тестових завдань. Цього року в добірках з математики будуть випробовувати відкриту частину з цього предмету, чого раніше ніколи не було. Математики підготували на трьох сторінках довідкові матеріали з предмету, зокрема різноманітні формули, які з наступного року будуть в пробних зошитах та основній сесії. Наприклад, в тестовому зашиті з хімії є періодична система, то так само і в тестових зошитах з математики будуть додані сторінки з формулами, щоб привчати абітурієнтів вже з наступного року. Тобто таким чином іде підготовка до запровадження математики, як основного предмету в 2021 році», - наголосила Лариса Середяк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus