USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Юрисконсульта ОДА оштрафували на 1700 гривень

18 Жовтня 2017 09:33
Юриста Волинської ОДА оштрафували за невчасне декларування придбаного за смішною ціною авто.

Так, юрисконсульта Волинської обласної державної адміністраці Олександра Боярського оштрафували за те, що несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про придбання автомобіля. Про це йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду від 25 вересня, інформує Четверта влада.

Як йдеться в документі, перебуваючи на посаді головного спеціаліста-юрисконсульта відділу правового забезпечення структурних підрозділів облдержадміністрації юридичного управління Волинської обласної державної адміністрації, Олександр Боярський є суб`єктом на якого поширюються норми Закону України «Про запобігання корупції».

Відповідно до цього Закону він мав би на сайті НАЗК декларувати отримані доходи, придбане майно на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (цього року це 80 тисяч гривень, – авт.). Інформацію про таке майно чи доходи посадовець мав би подати у десятиденний термін з моменту його отримання.

Як встановили правоохоронці 22 березня 2017 року на ім`я Олександра Боярського зареєстрований атвомобіль «Volkswagen Touran» 2011 року випуску. Відповідно до вантажно-митної декларації вартість машини становить 153 тисячі 130 гривень, тобто перевищує 50 цьогорічних прожиткових мінімумів. Тож про придбання такого майна посадовець зобов`язаний був до 1-го квітня повідомити НАЗК, але не зробив цього.


Натомість повідомлення про суттєві зміни в майновому стані юрисконсульт на сайт НАЗК подав лише 22 травня, чим вчинив адміністративне правопорушення передбачене ч.2 ст.172-6 КУпАП. Наприкінці серпня правоохоронці виявили порушення і склали відповідний протокол.

В суді Олександр Боярський свою винуватість у вчиненні правопорушення визнав. Поміж іншого зазначив, що вважав, що про суттєві зміни майнового характеру він має повідомити НАЗК протягом 10 робочих днів з дня оприлюднення остаточної декларації, у зв`язку із цим таке повідомлення він подав 22.05.2017 року, оскільки вважав, що такі його дії відповідають Закону. У вчиненому щиро розкаявся та просив суд суворо не карати.

Зрештою голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський, який розглядав справу, постановив призначити порушнику мінімальний в такій ситуації штраф у розмірі 1700 гривень та стягнути в дохід держави 320 гривень судового збору.

До слова, ані суддя, ані правоохоронці, судячи з усього не зацікавилися вартістю придбаного посадовцем авто, а до неї якраз виникають питання. Як пізніше задекларував Олександр Боярський, транспортний засіб він придбав у німецької компанії. На українському вторинному ринку вартість «Volkswagen Touran» 2011 року випуску становить щонайменше 300 тисяч гривень, на німецькому – переважно від 8-10 тисяч євро. Натомість юрисконсульт задекларував, що придбав його майже вдвічі дешевше.

«Четверта влада» запитала в Олександра Боярського чому авто обійшлося йому так дешево. Однак, чоловік зазначив лише, що в цінах на автомобілі не орієнтується, нічого коментувати не хоче і не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
—- Показати IP 18 Жовтня 2017 10:12
Я би в нього навіть по 200т. Гр. Взяв би пару тких Touran ів на продаж$ таке авто коштує не менше 10000$ в любому стані...
ххх Показати IP 18 Жовтня 2017 11:33
отак всіх вважають за ло?ів
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2017 11:52
Добре ж ті юристи в ОДА жирують... Що аж на тауранах свої задниці возять !!!
Влада до Лучанин Показати IP 20 Жовтня 2017 00:21
Хто ж, Вам, заважає влаштуватись в ОДА і «пожирувати»? Ідіть та спробуйте того хліба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus