USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З київських лікарів стягують «податок з хабарів» пацієнтів і примушують слухати пісні мера

7 Жовтня 2009 13:21

У київських лікарнях з медиків вимагають платити, крім внесків у благодійний фонд, частину суми з подяки пацієнтів. До того ж, лікарі кажуть, що їм пропонують на вибір – або підписатися на рік на газету «Хрещатик», або придбати нову книгу мера «Історія успіху», або його диск із піснями, – повідомляють «Волинські Новини».
«З нас, дитячих лікарів, нічого не візьмеш. А ось хірургам і гінекологам сказали здавати по 800 гривень на місяць до фонду клініки. Мовляв, це внутрішній податок – вам пацієнти приносять подяки, а ви частину віддавайте», – розповідає педіатр з Голосіївського району. Для стоматологів, які працюють на госпрозрахунку, підняли план удвічі, повідомляє газета «Сегодня».
«Тепер ми повинні заробити для поліклініки 7-12 тисяч гривень на місяць. Якщо не виходить – додавай свої. А ще треба здати в благодійний фонд лікарні від 100 гривень із зарплати», – розповіла стоматолог, яка працює у Солом\'янському районі.
Як зазначає видання, якщо з лікарів почали вимагати гроші, значить, збільшаться розцінки і для пацієнтів. Нагадаємо, що київських медиків примушували підписатися на комунальну газету «Хрещатик». Зараз же лікарі кажуть, що їм пропонують вибір або підписатися на рік на Хрещатик, або придбати нову книгу мера «Історія успіху», яка вчора з\'явилася у продажу, або його диск із піснями. У міському відділі охорони здоров\'я частково підтверджують слова лікарів. «Якщо раніше медики хабара від хворих клали собі в кишеню, то зараз їх просять здавати у фонд лікарні. Гроші йдуть на потреби медустанови. Це законно. Що стосується підписки або купівлі книги, то ніякого зобов\'язання немає, це лише пропозиція», - заявили в міському відділі охорони здоров\'я, – пише Кореспондент.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 7 Жовтня 2009 15:48
Хо-хо! "Пропозиція"! Ніби лікар справді може таку пропозицію прийняти або не прийняти! Хто в армії служив, той в цирку не сміється, - вважаю, так само не сміються в цирку працівники бюджетних установ, позаяк начальство їм такий цирк улаштовує, що... а, слів немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus