USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За оголошення в непередбаченому місці лучани платитимуть 7,50, а за зламане дерево – 50 гривень?

12 Червня 2009 15:50
У Луцькій міськраді відбувся круглий стіл з обговорення положення про порядок компенсації шкоди, завданої внаслідок порушення законодавства у сфері благоустрою, – інформує 12 червня репортер «Волинських Новин». 
 
Нововведення викликані тим, що законодавство стосовно благоустрою залишає порушників майже безкарними і максимум, що йому зроблять, – накладуть штраф у розмірі 51 гривні, а якщо це посадова особа, то цілих 119 гривень, або й обійдуться попередженням, – розповів начальник управління муніципальної поліції Луцької міської ради Сергій Пилипака.
 
«Особа відшкодовуватиме збитки, завдані комунальній власності, – платитиме кошти за той газон, який знехаяла, чи на посадку дерева або навіть на те, що обклеїла півміста оголошеннями», – сказав начальник муніципалів.
 
Наприклад, за словами пана Пилипаки, за зрубане дерево порушник може заплатити приблизно 50 гривень, а за наклеєне в неналежному місці оголошення – 7 гривень 50 копійок.
 
Окрім муніципалів, порушниками займатимуться ще декілька служб: департамент ЖКГ, санепідемстанція, КП «Луцькреклама». Кошти йтимуть у міський бюджет: 70% піде на ЖКГ, а 30% – на спецфонд для розвитку управління муніципальної поліції, – розповів Сергій Пилипака.
 
«Люди мають зрозуміти, що є правила проживання у населеному пункті і повинен бути механізм відповідальності за завдану шкоду», – висловив думку директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Владислав Стемковський.
 
Аналогічні проекти уже діють в Ужгороді, Хмельницькому, Чернігові. За словами пана Стемковського, коли подібний проект вводився у Чернігові – була війна. А в Луцьку все відбуватиметься гуманними методами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 12 Червня 2009 16:20
Війна почнеться коли будуть складатися протоколи адмін-штрафу!
А що... Показати IP 12 Червня 2009 17:25
а що буде за розбиті пляшки? Може засипати шкло бидлюкові в кишені?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus