USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

За півроку волинські правоохоронці зареєстрували понад 3 тисячі заяв і повідомлень про крадіжки

3 Липня 2009 10:20
Тільки за шість місяців 2009-го органами внутрішніх справ Волині зареєстровано більш ніж три тисячі заяв та повідомлень про крадіжки. Злодії викрадають порівняно недорогі мобільні телефони, домашню живність, каналізаційні люки та ще багато різного, – 3 липня інформують «Волинські Новини».
 
Відтепер сума вкраденого, за яку настає кримінальна відповідальність, становить 60 гривень 50 копійок. Ці зміни допоможуть у першу чергу захистити такі верстви населення, як пенсіонери та студенти. Заступник начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області Іван Поторась зазначив, що «за рахунок нововведень міліція тепер має змогу ефективніше боротися із дрібними крадіями».
 
«Якщо раніше сума, з якої наставала кримінальна відповідальність, була 907 гривень, то від 25 червня поточного року вона сягає 60 гривень 50 копійок. При всіх існуючих проблемах, наприклад, збільшення кримінальних справ та велике навантаження в роботі слідчих, нововведення є досить актуальними. Адже дрібні крадіжки, особливо у сільській місцевості, дуже поширені. Тільки за шість місяців цього року органами внутрішніх справ Волині зареєстровано більш ніж три тисячі відповідних заяв та повідомлень» – розповів він.


За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, злодії викрадають порівняно недорогі мобільні телефони, домашню живність, каналізаційні люки та ще багато різного. З дворів селян тягнуть усе, що погано лежить. Наприклад, 30 червня на прийом до начальника УМВС у Волинській області звернулася жителька міста Луцька і розповіла, що з її подвір’я викрали козу –під ранок прямо з хліва власного подвір’я».
 
 
Згідно зі змінами у законодавстві, відтепер за вчинення цього злочину настає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, та тягне за собою штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus