USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Занесені до Червоної книги квіти у Луцьку можна купити всього за 3 гривні. ВІДЕО

6 Березня 2009 19:42
Що ближче до весняного жіночого свята, то більше у Луцьку з’являється продавців квітів. Однак, проблемним є той факт, що подають букети підсніжників білосніжних та шафрану Гейфеля, які занесені до Червоної книги України, – повідомляє 6 березня репортер «Волинських Новин».
Площу біля Луцького центрального універмагу майже повністю заполонили як продавці квітів, так і бажаючі їх купити, щоб потім подарувати коханим жінкам. Однак, проблемним є той факт, що на ящиках красуються й букети із занесених до Червоної книги України квітів. Це є підсніжник білосніжний та шафран Гейфеля. Таких «точок» із незаконним товаром сьогодні вдень біля магазину було дві.
Проте під конфіскацію рідкісних квітів потрапила лише одна продавщиця, яка продавала синенькі букетики. Хоча варто зауважити, що працівник екологічної служби не забрав усі квіти, а лише частину. Тому жінка нікуди не пішла, а продовжила їх продавати – по три гривні за один букетик.
Довідково:
Згідно зі статті 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення погіршення середовища зростання рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 510 гривень) з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 – 850 гривень) з конфіскацією незаконно добутого.
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 398 від 16 березня 1999, року розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної книги України становить від 9 до 12 гривень. Зокрема, за Шафран Ейфеля та еритроній собачий зуб – 12,0 гривень за 1 рослину, підсніжник білосніжний та білоцвіт весняний – 9,0 гривень за 1 рослину.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Наталя Показати IP 6 Березня 2009 19:58
Скажіть, будь ласка, куди діваються квіти, що їх конфісковують працівники екологічної служби? Викидаються у сміття? Може краще буде заслати працівників екологічної служби у ліс берегти квіти від усіх бажаючих їх зірвати?
Анонім Показати IP 6 Березня 2009 21:57
екологи - уроди
Анонім Показати IP 22 Вересня 2011 19:16
Не всетаки я був неправий екологи-добрі люди
матильда Показати IP 24 Лютого 2012 15:57
є презентації про Червону книгу України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus