USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Запорізький доцент створив антикризові окуляри «Морфей»

Сьогодні 19:45
Поганий сон і безсоння – ось основні причини нинішньої економічної кризи, упевнений Григорій Чаусовський. Вчений переконаний, що його винахід допоможе людям впоратися з проблемами. Про це 16 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Доцент кафедри фізіології Запорізького національного університету вважає, що здоровий сон – запорука здорового суспільства. Тому учений не сидів склавши руки, а придумав спеціальні антикризові окуляри. Назвав свій винахід Чаусовський просто – «Морфей», – пише Корреспондент.
Пристосування, яке з першого погляду нагадує звичайні сонцезахисні окуляри з приробленими навушниками, допомагає людині заснути.
Як пояснює сам доцент, людина одягає окуляри, слухає музику, бачить перед очима мерехтіння і впадає в медитацію. У цьому стані в організмі виробляється серотонін – гормон щастя. А він, у свою чергу, допомагає виробленню гормону сну –мелатоніну.
Причому з кожним вдихом звук піднімається до високих тонів, з видихом – опускається вниз. В цей час блимають підключені до звороту стекол білі світлодіоди, а вібратори на ліктях стимулюють ритм дихання. При цьому, блимаюче світло не повинне дратувати людину, так як його яскравість підбирається індивідуально, як і все інше.
Допомагає в цьому датчик, якого надівають на палець, – під час сеансу його потрібно прикласти до живота. Він аналізує ритм дихання, щоб потім координувати роботу «Морфея». Між тим, у пристрою є і свої протипоказання, але вони досить умовні.
Зі слів пана Чаусовського, «звичайно, людині, схильній до епілепсії, блимаюче світло тільки на шкоду. Але кожен компонент Морфея можна використовувати окремо. Припустімо, тільки звук, якщо комусь цього вистачає». Також автор окулярів зауважив, що дуже важливо користуватися ними не перед сном, а заздалегідь, в перерві між роботою, наприклад. Тим більше, що час сеансу – всього 10 хвилин.
«Морфею» немає і тижня, і поки винахідник випробував прилад тільки на собі. З його слів, коштують окуляри всього 30 гривень. Вчений переконаний, «що треба, щоб і бабуся на пенсію змогла купити собі такі окуляри. І патентувати їх я не збираюся. Засоби, що зберігають здоров’я людини, повинні бути суспільним надбанням».
Між тим, у райцентрі Нові Санжари Полтавської області відкрили перший в Україні антикризовий пам’ятник. Автор проекту голова селища Андрій Река назвав своє дітище антикризовим стовпом. Дати по голові кризі можна найбезпосереднішим чином: підійшовши до закопаного в землю дерев’яного антикризового стовпа, береш величезний дерев’яний молот і б’єш свого по макушці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus