USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завдяки волонтерам волинський сапер, який переніс 15 операцій, став на ноги

6 Травня 2019 08:00
Сергій Михальчук із села Годомичі цієї весни вперше за чотири роки знову відчув, як це – ступати на дві ноги. Перші кроки, нехай і за допомогою милиць, чоловік робить завдяки волонтерам. Саме небайдужі люди фінансово допомогли саперу потрапити у приватний медичний центр Києва. Там Сергієві вирівняли поранену ногу, наростивши сім сантиметрів вище від коліна. Загалом волинянин переніс 15 операцій.

Про це йдеться на сторінках газети «Волинські новини» від 25 квітня 2019 року.

Біда сталася за тиждень до ротації

Нині чоловік відновлює сили на рідній Маневиччині. Недарма ж кажуть, що удома і стіни допомагають. У колі найближчих людей учасник бойових дій поступово забуває про воєнне пекло, яке довелося пережити в 2015 році.

Сергій Михальчук потрапив в АТО у серпні 2014 року під час третьої хвилі мобілізації. Навіть не думав ухилятися від призову. Служив рядовим 703 саперно-інженерного полку. За тиждень до ротації волинянин підірвався на розтяжці під блокпостом «Сармат» на Луганщині. Цей день назавше закарбувався у пам’яті Сергія – 11 березня 2015 року.

Сапер отримав важкі поранення грудей, лівого стегна, правої руки. Лікувався у госпіталях Лисичанська, Харкова, Києва, Ірпеня, Переяслава-Хмельницького, Львова, Луцька. Мужньо переніс кілька операцій. На жаль, функції ноги й руки так і не вдалося відновити. Ліва нога за рік стала коротшою на чотири сантиметри. Сергій отримав інвалідність першої групи. Не впасти у відчай допомагали дружина, яка постійно була поряд, і телефонні розмови із семирічним сином. Андрійко щоразу підбадьорював тата, що вони ще зіграють у футбол.

Сергій зізнається: вже втратив надію, що зможе повністю одужати. Думав, лишився живий – і добре. Але у травні минулого року Михальчуки випадково дізналися про проект «Біотех-реабілітація поранених» Всеукраїнського центру волонтерів у Київській клініці «Ілая». Лікарі клініки відразу ж запропонували Сергію подовжити сухожилля, зростити стегно, зробити корекцію гомілково-ступневого суглоба та відновити зап’ясток. Вартість лікування в клініці навіть зі знижкою становила майже 500 тис. грн.

Мріє потрапити із сино на столичний стадіон

Такої суми родина не мала, тому операцію довелося відкласти. Сергій вперто чекав п’ять місяців, бо вірив, що його поставлять на ноги саме в цій клініці. Тому категорично відмовлявся від консультацій та лікування у провідних ортопедів України, які пропонували волонтери.

У листопаді 2016 року Михальчуку зробили першу семигодинну операцію. Загалом боєць лікувався в клініці «Ілая» довгі дев’ять місяців. Переніс ще кілька хірургічних втручань. І результат не забарився – сьогодні лікарі та Сергій задоволені результатами! У стегні терпеливого пацієнта прижилося сім сантиметрів кістки, вирощеної завдяки біотехнологіям. Під час останньої операції чоловікові вирівняли стопу та пальці.

Нині Сергій удома, ходить на милицях, обережно пробує ступати на відновлену ногу. Після Великодня планує їхати на реабілітацію. Лікувати руку ще не бралися. Чоловік ворушить пальцями, однак не може стиснути долоню в кулак.

Переживши стільки випробувань, Сергій не розучився мріяти. Він дуже хоче на своїх ногах і без милиць разом із сином Андрієм відвідати матч «Динамо» (Київ) на столичному стадіоні. Волонтерка Наталія Попова пообіцяла виконати цю мрію, щойно він упевнено стане на ноги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus