USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Здоров’я школярів, що перебувають у літніх оздоровчих закладах Волині, – поза небезпекою?

13 Липня 2009 11:15
Функціонування літніх оздоровчих закладів на Волині – під пильним наглядом відповідних служб, зокрема Волинської обласної санітарно-епідеміологічної станції. Про це 13 липня інформують «Волинські Новини».
 
Станом на 6 липня в області розпочали роботу 554 літні оздоровчі заклади (44 633 дітей) із них: 516 таборів денного перебування, 14 – праці та відпочинку, 8 – інших, 13 – заміських оздоровчих закладів. 
 
У цей оздоровчий сезон не планується відкриття заміських оздоровчих закладів «Авангард» ради Федерації профспілок області, «Берізка» релігійної громади «Філіпус – Луцьк», «Радість» приватного підприємства «ВікноЦентр», «Хвиля» Волинської філії ВАТ Телеком, санаторію-профілакторію «Ковельсільмаш» (у зв’язку з дефіцитом фінансування, великою вартістю батьківської доплати тощо).
 
Як повідомили у прес-службі Волинської обласної санітарно-епідеміологічної станції, у тих, що функціонують, вжито заходів щодо забезпечення повноцінного харчування дітей: забезпечення закладів продуктами гарантованої якості, виключаючи товари недитячого асортименту, що містять харчові добавки. Визначено перелік постачальників продуктів, погоджено маршрути і графіки поставок, асортимент продуктів, перспективні меню з територіальними санепідстанціями.
 
Середня вартість харчування у пришкільних оздоровчих закладах становить від 4,5 до 9 гривень на день. Найбільша вартість – у пришкільних закладах              міста Луцька – 13 гривень, найменша – в Ковельському, Локачинському, Старовижівському районах – 4,40-4,65  гривні. Вартість харчування дітей у таборах праці і відпочинку становить 28-30 гривень.
 
Тривалість  змін у санаторно-оздоровчих закладах – 21 день, у заміських оздоровчих закладах відпочинкова зміна – 14 днів, у пришкільних закладах відпочинку – 14 днів.
 
Основна увага в ході перевірок зверталася на готовність джерел водопостачання, чистку, дезінфекцію та промивку водонапірних башт і водогінних мереж; стан систем каналізування, надвірних вбиралень; достатню кількість та справність холодильного й технологічного обладнання; забезпеченість столовим і кухонним посудом, розроблювальним та прибиральним інвентарем, миючими і деззасобами. У більшості стаціонарних оздоровчих закладів проведена певна робота з поліпшення їхньої матеріально-технічної бази. Завдання виконано в середньому на 80-85 %.
 
У ході здійснення державного санепіднагляду досліджено 3533 змивів (із них у 45 випадках висівалася кишкова паличка), 419 проб страв на калорійність (із них 2 нестандартні), 575 проб води за хімічними показниками (з них у 8 виявлено відхилення), 670  проб води за бактеріологічними показниках (у  10 пробах виявлено відхилення), 670 проб страв на бакзабруднення (10 відхилень від норми), 143 проби на якість термічної обробки страв (відхилень не виявлено), досліджено 70 проб на вміст радіонуклідів і нітратів (відхилень не виявлено).
 
За виявлені при перевірках порушення санітарного законодавства накладено 36 штрафів, із них 9 – у ході підготовки, 27 – у ході оздоровлення, винесено 2 постанови про відсторонення від роботи. Знято з реалізації 8 кілограмів продуктів із закінченим терміном реалізації. Винесено 13  постанов про тимчасове припинення експлуатації  пришкільних оздоровчих закладів у зв’язку з порушенням санітарних  вимог  до утримання харчоблоків.
 
Під особливим контролем перебуває питання медичного  обслуговування  дітей  в  оздоровчих  закладах. Затверджено перелік лікувально-профілактичних закладів, які закріплені за територіальними стаціонарними літніми оздоровчими закладами з метою надання необхідної невідкладної стаціонарної та спеціалізованої медичної допомоги. Укладені договори  з територіальними ЦРЛ щодо медичного забезпечення пришкільних оздоровчих закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus