USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти з танцювального гуртка в Боголюбах - у нових костюмах

26 Травня 2017 15:26
У Боголюбах Луцького району намагаються створити всі умови, щоб діти могли розвивати свої хореографічні здібності. У цьому допомагає Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

Танцювальний гурток «Самоцвіт» при Боголюбському будинку культури діє понад 5 років. У трьох групах займається 36 дітей. Та кількість бажаючих відвідувати заняття постійно збільшується.

Діти кажуть: раніше дуже часто змінювався керівник гуртка. Не встигали звикнути до одного викладача як приходив інший. Наразі мистецтво танцю боголюбським дітлахам допомагає освоїти молодий хореограф Анастасія Прокопчук. Дівчина ще навчається на 5 курсі СНУ імені Лесі Українки. Проте їй це не заважає ось вже півроку тричі на тиждень приїздити у Боголюби, щоб передати свої уміння юним танцюристам.
Коли Анастасія Прокопчук прийшла на роботу в Боголюби – головною проблемою було оновлення сценічного гардеробу для учасників хореографічного колективу. Адже мати гарні номери та майстерність мало для того, щоб виступати на фестивалях та конкурсах – потрібен відповідний одяг.

Основний тягар по забезпеченню дітей костюмами та взуттям лягає на плечі батьків. Це задоволення не з дешевих – близько 1500 гривень на дитину. Оскільки репертуар постійно оновлюється, відповідно й сценічний гардероб потрібно змінювати. Окрім цього, батьки оплачують заняття дітей, адже посада хореографа у будинку культури державою не фінансується.

Щоб зменшити фінансове навантаження на батьків, Анастасія Прокопчук звернулася за підтримкою у представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в Луцькому районі.

– На зборах під час обговорення проекту було дуже багато людей, – пригадує керівник представництва Фонду Наталія Рубльова. – Всі були за те, щоб втілити у життя проект по закупівлі костюмів. Адже це дасть можливість дітям вийти на новий рівень та виступати за межами області.
На умовах співфінансування громади та Фонду закупили сценічні костюми для всіх дітей. Загальна вартість проекту майже 30 тисяч гривень.

Вагому підтримку у розвитку «Самоцвіту» надала й сільська рада. В попередні роки з місцевого бюджету виділялися гроші на закупівлю костюмів. Цьогоріч за кошти сільської ради зробили танцювальні станки та частково закупили взуття.

– Така співпраця – це тільки на благо, – констатує Марія Якубовська, яка 23 роки поспіль була головою Боголюбської сільської ради. – Я надіюся, що тепер, коли ми стали об’єднаною громадою, нам вдасться підняти культуру ще на вищий рівень. Адже без культури не буде майбутнього.
Боголюбський колектив не тратить часу марно. Днями здійснилася давня мрія юних танцюристів. Вони взяли участь у всеукраїнському фестивалі «Барви дитинства», що відбувся у Львові, та зайняли друге місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus