USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Із рибкою чи деревом роду: як юні лучани вчилися робити писанки. Фото*

14 Квітня 2019 17:24
Організація різноманітних дитячих майстер-класів уже стала доброю традицією ТОВ «Кромберг енд Шуберт». Таким чином підприємство не тільки дбає про цікаве й корисне дозвілля для дітей, а й сприяє розвитку дитячих здібностей і популяризує сімейні цінності.

Чергове заняття для діток працівників підприємства, тепер із виготовлення писанок, відбулося 14 квітня в художній студії «Барва».

На майстер-клас зібралися 30 дітей віком від 5 до 11 років.

Фахівець із соціальної роботи ТОВ «Кромберг енд Шуберт» Наталія Шевельова розповіла, що влаштовувати подібні навчання дуже важливо.

«Діти привчаються до творчості, розвиваються, тому батьки із задоволенням приводять їх на такі заняття. Загалом ми багато уваги приділяємо дітям, намагаємося їх чимось зацікавити, хочемо, аби вони навчалися, багато чого пізнавали, розвивалися… Діти в захваті від таких заходів», – сказала Наталія Шевельова.

Як додала, майстер-клас влаштували за два тижні до Великодня, аби дітки змогли навчитися робити писанки й мали час підготувати їх удома якомога більше до свят.
Оскільки охочих зробити оригінальну писанку власноруч виявилося доволі багато, усіх діток розділили на дві групи: перша малювала на яєчках рибки, друга – дерева життя.

Викладачка художньої студії Анастасія зазначила, що рибка на писанці символізує Ісуса Христа і її зображають на яйці, аби висловити вдячність Христу. Своєю чергою, дерево життя є символом роду.

«Спочатку ми малюємо воском на яйці ті лінії, які хочемо залишити білим. Це основний орнамент. Далі поетапно слідує зафарбовування: спочатку ми кладемо писанку у світлі кольори (жовтий або оранжевий), а потім у червоний, зелений, синій та ін. Кожного разу, коли ми забарвлюємо яйце, знову наносимо віск, аби залишити кожен колір на писанці. На завершальному етапі, коли все намальоване і всі кольори нанесені, знімаємо віск над свічечкою. Таким чином завершуємо таїнство писанки», – розказала Анастасія.
На заняття з писанкарства відразу двох своїх доньок привела працівниця підприємства Марія. І в той час поки 11-річна Дарина трудилася над писанкою, 4-річна Уляна разом із мамою захопливо спостерігала за процесом.

«Вважаю, що такі заняття дуже корисні для дітей, адже це наша історія. Також це можливість зайняти їх чимось цікавим, відірвати від телефонів», – сказала жінка й додала, що залюбки відвідуватиме з дітьми й наступні майстер-класи, а писанку донечки вкладе до великоднього кошика, який освячуватиме в церкві.
Окрім власноруч виконаних писанок, які більшість вирішила подарувати батькам, старшим братикам або сестричкам, юні умільці додатково отримали подарунки від ТОВ «Кромберг енд Шуберт» – сертифікати на покупки в канцелярському магазині. Їх вручили у кінці майстер-класу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus