USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Художник бачить світ у багатьох вимірах!» – в Галереї мистецтв відкрився «Осінній салон 2020»

10 Жовтня 2020 15:58
Напередодні професійного свята, Дня художника, в Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України відкрився щорічний «Осінній салон 2020» – символічний творчий звіт мистців краю поціновувачам сучасного українського малярства. Оновлена експозиція у світлій Великій залі представляє 73 роботи 36 авторів, головним чином, художників-спілчан.

Від імені великої фахової спільноти Волині гостей презентації привітала народний художник України Тетяна Галькун. У святковій зустрічі з мистцями взяли участь виконувач обов’язків мера міста Григорій Пустовіт і директорка департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів.
На думку Григорія Пустовіта, художники володіють особливим даром бачити навколишній світ не в трьох вимірах, а відчувають і передають у своїх творах набагато більше граней реальності. Традиційно, посадовці відзначили особливу роль культурно-мистецької еліти Волині у розвитку міста, регіону, вручили подяку міського голови знаній волинській художниці Галині Івашків, а також сердечно привітали усіх винуватців події з професійним святом.
Дійсно, творча чутливість художника реагує, найперше, на красу земного буття, та його місія набагато ширша – візуалізувати у своїх творах унікальний людський досвід, будити емоції та думку. У різноманітті технік, тем і жанрів зацікавлений глядач «Осіннього салону 2020» зможе оцінити творчий поступ кожного мистця: тут представлені у більшості твори олійного живопису, а також розпис по склу, скульптура, батик, роботи у техніці гарячої емалі по міді.
Зі слів однієї з організаторок виставки, художниці Оксани Ядчук-Мачинської, цьогоріч тематику багатьох творів виставки окреслили реалії карантину з переважанням оптимістичних настроїв авторів, а також традиційні квіткові композиції, пейзажі, сюжетні і композиційні роботи, яскравий декоративний живопис.

«Загалом в експозиції панують світлі, життєствердні мотиви з огляду на обставини нашого життя, – розповіла мисткиня, – а привітний жовтневий день додав сонячного світла загальному піднесеному настрою колег і гостей виставки». Вона також відмітила спільну роботу організаторів – спілчан Тетяни Галькун, Тетяни Ядчук-Богомазової, Миколи Рубана, Лілії Стельмах, Світлани Костукевич у підготовці «Осіннього салону 2020».
Привітати улюблених художників прийшли найвідданіші шанувальники, колеги, учні. На адресу винуватців свята пролунали численні вітання, побажання міцного здоров’я, натхнення, творчого неспокою і нових звершень. Теплої нотки спілкуванню на презентації додали смаколики фуршету, а барвисті осінні букети склали частину насиченої палітри експозиції.
Організатори запрошують глядачів переглянути наживо виставку «Осінній салон 2020» у Великій залі Галереї мистецтв ВО НСХУ протягом місяця і отримати власний досвід спілкування з творами волинян.

З Днем художника, дорогі мистці! Нехай осіннє різнобарв’я насичує ваше натхнення новими відтінками палітри, сюжетними знахідками, жанровими відкриттями. Здоров’я, добра, любові і достатку вашим родинам. Низькій уклін талановитим служителям краси!
Про подію на сайті Галереї мистецтв

Фото події – Віктора Чухрая

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 10 Жовтня 2020 19:10
Маляри,а не художники.
Анонім до лучанин Показати IP 10 Жовтня 2020 19:48
а ти хоч щось в своєму житті намалював? чи написав?
татуювальник Показати IP 10 Жовтня 2020 19:20
Що жаба душить, тинькар))))))
Дарвін Показати IP 11 Жовтня 2020 11:27
Вибачайте жабам, але це природний відбір. Хто вижив тих і вітаю зі святом і виставкою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus