USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Львівський аніматор вчив лучан створювати мультики на плівці

14 Серпня 2017 08:29
Львівський аніматор Роман Дзвонковський показав лучанам, як робити анімацію на плівці та оживлювати звичайні побутові предмети.

Про це інформує громадська організація «Імаго».

12 серпня в приміщенні Молодіжного центру Волині аніматор Роман Дзвонковський зустрівся з любителями мультфільмів та розповів про stop-n-motion анімацію та етапи створення проекту.

Роман Дзвонковський – засновник студії-майстерні «Dzvonk motion», відеодизайнер, асистент режисера знімальної групи документального кінопроекту «Жива ватра», професійний тренер-аніматор міжнародних польско-українських проектів. Митець неодноразово співпрацював із такими відомими компаніями, як «ICTV», телеканал «ZIK», «Wacom», «Lislis» та з багатьма іншими.
За словами митця, найголовніше у творенні анімації – правильне світло та стійке закріплення камери. Також він зауважив, що на телебаченні працювати досить нудно, мовляв, там не дають реалізовувати креативні ідеї. Саме тому чоловік започаткував свою власну анімаційну студію DzvonkMotion animation studio. Зараз він має проекти з музичними гуртами, відомими компаніями, а інколи і творить власні креативні проекти. Роман розповів, що настільки любить свою роботу, що може 2 тижні не спати і насолоджуватися творчістю.

«Це є виснажлива робота. Але якщо любиш - то можна довго працювати», - підсумував зустріч Роман.

Ввечері цього ж дня у приміщенні «Креативної лабораторії», що на вулиці Винниченка, 67, на 6-му поверсі, Роман Дзвонковський на практиці показав як створювати мультфільми на плівці.

Захід відбувся у рамках фестивалю анімації «Задзеркалля-2017», який відбудеться 9 та 10 вересня у Луцьку.

Участь у ньому взяли 16 людей, які попередньо зареєструвалися на майстер-клас. Усім учасникам роздали прозорі плівки, маркери та коректори за допомогою яких вони створювали власні персонажі, а згодом і міні-мультфільми. Присутні малювали на кожній плівці персонажа у різних фазах руху, а потім анімували їх, використовуючи програму «Stop motion», також можна було використовувати предмети побуту: чайник, пензлики, миски, вази, тощо.

За словами організаторів, до початку «Задзеркалля» відбудеться ще один дофестивальний майстер-клас з анімації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus