USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Маленькій лучанці, яка дивом не постраждала в ДТП, потрібна допомога з пересадки нирки

9 Червня 2017 18:26
Юна художниця Анна Хільчук, яка дивом лишилася неушкодженою після ДТП, нині потребує коштів на пересадку нирки і бореться з недугою за допомогою таланту, пише Район.Луцьк.

АВАРІЯ, ЯКА ЗМІНИЛА ЖИТТЯ

Історія Наталії Мартинюк і її талановитої донечки Анни набула розголосу після ДТП, яка сталася на проспекті Волі: 24 квітня мати з донькою, відповідно до ПДР, переходили дорогу поблизу центрального корпусу СНУ імені Лесі Українки. Коли ж до тротуару лишалося всього кілька метрів, автівка на великій швидкості збила пішоходів.

Тоді ніхто і не підозрював, що маленька дівчинка, яка дивом лишилася неушкодженою, має серйозні проблеми зі здоров’ям. У той день матір з донькою якраз йшли купувати квитки в Італію, де Анні планують рoбити трансплантацію нирки.

«Не можу згадувати, як моя дитина стояла і на це дивилася. Це була дуже складна ситуація, досі не можемо відійти», – зі сльозами на очах пригадує Наталія Мартинюк.

Після ДТП жінка кілька днів була у важкому стані, потому – тижні, проведені на лікарняному ліжку. В Наталії Мартинюк діагностували компресійний перелом ноги. Наразі встановили фіксатор – пластину, яку вийматимуть через два роки.

За словами жінки, винуватець дорожньо-транспортної пригоди пізніше частково виплатив фінансове відшкодування, втім, аварія назавжди лишила відбиток на житті родини.

Мати разом із донькою планували переїзд до Італії, де дівчинку готують до трансплантації нирки. Та цього разу, вперше за багато років, дочка поїхала до Італії без мами, в той час як пані Наталія змушена була переживати розлуку в лікарняній палаті.

БОРОТИСЯ ТАЛАНТОМ

Нині донька ні на крок не відходить від матері. Розлука обом далася важко, адже Аня стала особливим дарунком долі в сім’ї і з самого дитинства відчувала мамину підтримку та любов.
«Мабуть, у всьому найбільше допомагає Бог. Я не відношу себе до якоїсь конфесії, адже Творець – один для всіх. Особливо божа сила допомогла під час аварії. Моя дитина лишилася майже неушкодженою», – зазначає Наталія Мартинюк.

Покладалася жінка на Божу волю й тоді, коли зрозуміла, що попри застереження лікарів – повинна народжувати. На 20-му тижні вагітності виявили ваду розвитку плоду, яка була несумісна з життям. Проте пані Наталія вирішила не переривати вагітність.
В маленької Ані – вроджений полікістоз нирок. У зв’язку з цим необхідно періодично проходити обстеження. Втім, вилікувати недугу лікарі не в змозі, тож допомогти дівчинці може лише пересадка нирок. Операція – дороговартісна, тож родина не може відразу її оплатити. Збирати кошти на лікування допомагає неймовірний талант доньки, яка вже здобула славу юної художниці.

«Анічка почала малювати з двох років. Перший її витвір був на білих стінах кухні, бо вона вирішила, що кухня не досить гарна… У нас дідусь малює, я – ні, бо не маю на це часу. Але так, для себе, теж можу допомагати донечці. Інколи щось виправляю в її роботі, а вона каже: «Мамо, не чіпай, я так бачу», – ділиться Наталія Мартинюк.

Окрім власне малювання, Анна займається дизайном одягу, капелюшків та сумочок. Зважаючи на своє захоплення Коко Шанель, дівчинка обрала псевдонім Анель. Нині, за словами матері, донька дуже багато малює. Творчість допомагає не падати духом та розвивати свій талант.

А 8 червня у Волинській бібліотеці для юнацтва відкрили персональну виставку юної художниці під назвою «Молимось, щоб жити! Живемо – щоб творити!». Тут представили 24 роботи Анни Хільчук, які мають на меті привернути увагу громадськості. Ці картини не продають, проте кожен небайдужий може допомогти дівчинці зібрати кошти на лікування, поклавши їх у скриньку, що стоїть поруч з картинами. Виставка у Волинській бібліотеці для юнацтва триватиме упродовж місяця.

Крім того, кошти можна переказати на рахунок ПриватБанку 51 68 74 26 03 98 84 49.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus