USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Миті життя» переселенки із Донбасу: виставка творчих робіт, емоцій та переживань

27 Березня 2019 22:28
Ірина Голощапова – вимушена переселенка із Донбасу, яка уже три роки мешкає в обласному центрі Волині. За цей час вона не лише віднайшла себе, а й через мистецтво допомагає іншим. У Луцьку відкрилась її виставка «Миті життя» - своєрідна мозаїка творчості, за допомогою якої авторка знайомить глядачів із різними етапами у своєму житті, подіями та емоціями.

Нагадаємо, пані Ірина створила жіночий клуб «Дари Макошь», де вчить людей розкривати свій творчий потенціал та малювати.

«Сьогоднішня виставка не має чіткої теми, адже це результати моєї роботи за останні 3 роки. Тому тут представлені роботи, які виконані в різних стилях. Тут є акварель, фактурна паста, масло, акрил, пластилін. Це своєрідна мозаїка, звідси й назва «Миті життя».

Моя професійна діяльність з рукоділля розпочалася із біжутерії. Дуже полюбляю натуральне каміння. Невдовзі почала розбиратися у них і не лишилася байдужою до цієї краси. Пізніше освоювала різні техніки виготовлення. Один із улюблених моїх стилів «Бохо» - він сучасний, прогресивний. Мої вироби демонструють багатогранність творчості, адже одного напрямку роботи нема. Мою творчість несе у різні сторони, так вже є, я не стримую себе», - розповідає авторка виставки.

Ірина Голощапова каже, що особливе місце на виставці займає картина «Додому», на якій зображено, як дівчина ввечері йде додому через лавандове поле.

«Лише уявіть: повітря наповнене солодким запахом лаванди, перед дівчиною казковий захід і взагалі, усе схоже на казку. Але, насправді, сенс цієї картини для мене значно глибший – це мій шлях до себе, повернення після всіх випробувань, життєвих перепитій до себе, свого стержня, своєї основи – повернення додому», - каже майстриня.

На урочисте відкриття виставки завітала директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

«Ми залюбки підтримали Ірину в ідеї створення виставки не лише словесно, а й фінансово, безпосередньо в організаційних моментах, у виготовленні буклетів. Дуже приємно, що пані Ірина, попри всі обставини, які склалися, знайшла домівку у Луцьку. Тут вона розкриває свій талант та творчий потенціал. Ірина – лучанка з активною громадською позицією, очолює і дитячу студію, і об’єднання талановитих жінок, а також займається волонтерством», - наголошує Тетяна Гнатів.

Під час бесіди з Іриною Голощаповою розумієш, що вона вольова, сильна жінка, здатна на подвиги й водночас тендітна, творча і мрійлива. А, познайомившись з її виставкою, усвідомлюєш, що це ще не всі її грані.

До слова, виставка «Миті життя» розпочалась з 27 березня й триватиме до 12 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus