USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині шукатимуть гроші, аби зберегти ансамбль «Колос»

6 Лютого 2021 23:37
Цьогоріч ансамблю «Колос» виповнюється 70 років. Однак 2021-й розпочався для колективу не без проблем: коштів на його існування не вистачає.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, 4 лютого.

Нагадаємо, минулого року колектив пережив непоправну втрату: помер багаторічний керівник ансамблю, його натхненник Олександр Огороднік. Тепер же артисти мусять працювати і з новим керівництвом, і в нових умовах.

Виконувачкою обов’язків керівника ансамблю призначена Ольга Юц. Вона зазначила: коштів, які передбачили в обласному бюджеті на підтримку діяльності колективу вистачить на півроку. А це лише захищені статті: зарплата та комунальні послуги. З її слів, Торчинська громада іноді підтримує колектив фінансово, однак повністю утримувати ансамбль, місцева влада не має можливості.

У ансамблі – 58 артистів-аматорів, а штатний розпис має 17 ставок. 2021 рік для «Колосу» – ювілейний, йому виповнюється 70 років. Базується колектив у Торчинському будинку культури, який орендує. Ансамбль, зауважують його учасники – неповторний і самобутній. І зберегти його потрібно.

Урешті члени комісії рекомендували своїм колегам з бюджетної комісії таки відшукати гроші на друге півріччя для «Колосу» під час розподілу вільних залишків. Водночас, депутати запропонували керівництву ансамблю тісніше працювати з місцевими громадами, пропонувати свої виступи на свята, які там будуть проходити, звертатися до депутатів, щоб ті їх порекомендували в своїх округах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus