USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Намалював коронавірус: луцький художник розповів, як переміг у світовому конкурсі карикатури

22 Серпня 2021 07:58
Волинський художник Микола Волошин переміг у світовому конкурсі карикатури. Його роботу визнали кращою серед 150 в конкурсі «Art Advancing Health» («Рефлексії другого року пандемії»).

Як розповів Суспільному митець, змагання карикатуристів у форматі онлайн відбулося в Сполучених Штатах Америки.

«Я намалював нашу планету, яка іде як еквілібрист. А знизу бачимо вакханалію ковіду», – каже художник.

Про конкурс карикатури у США Микола Волошин дізнався з інтернету. Бажання показати свої роботи світові, говорить, виникло торік. Під час карантину переглядав сторінки карикатуристів і почав надсилати свої малюнки у різні країни для участі в конкурсах.
З його слів, у своїй роботі художнику потрібно було показати переживання, враження, емоції та хвилювання за здоров’я, майбутнє, за своїх близьких у період пандемії. Каже: у результаті його конкурсна робота посіла перше місце.
Микола Волошин працює в редакції однієї з волинських газет. Інколи малює карикатури на журналістів і редакторів, які сидять поруч, каже його колега Володимир Данилюк.

Окрім коміксів, карикатур, Микола Волошин займається версткою газети, вивчає есперанто – інтернаціональної мови, й разом із дружиною виховує четверо дітей.

Однією з перемог, каже чоловік, особливо пишається. Його карикатура про письменника і його творчість перемогла у Сирії.

«Карикатура все життя зі мною. Коли я вчився в школі, то малював в кінці зошита вчителів, однокласників. І в армії, і на роботах, яких працював, малював для газет, для різних періодичних видань», – зазначив Микола Волошин.

Одна з робіт художника зараз експонується в Італії. Ця карикатура – єдина з України, що увійшла до фіналу виставки-конкурсу, присвяченої 100-річчю від дня смерті оперного співака Енріко Карузо.

Нині в розробці Миколи Волошина ще декілька карикатур, котрі митець готує для наступних конкурсів та експозицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 22 Серпня 2021 21:09
То ж покажіть фото роботи. Матеріал половинний без ілюстрації роботи, яка описана

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus