USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Палаючі химери, глінтвейн та Rammstein: у Луцьку – новий парк скульптур

2 Листопада 2019 10:27
У лучан з’явилася ще одна причина пишатися рідним містом, а в гостей та туристів новий цікавий об’єкт – парк дерев’яних скульптур.

Урочисте відкриття Парку скульптур «Адреналін», під час якого презентували шоу палаючих химер під вогняний рок культового німецького гурту Rammstein, заклали алею дерев, а також пригощали гостей глінтвейном та гарбузовим десертом, відбулося 1 листопада на території культурно-розважального центру «Adrenalin City».

Кілька десятків унікальних, авторських витворів мистецтва створили майстри з різних міст України: Луцька, Львова, Рівного, Житомира, Полтави, Харкова, Криму, а також з Білорусі, Словаччини, Вірменії та Німеччини у межах першого міжнародного KorsakCarvingFestival. тривав з 20 по 25 серпня і був приурочений першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків та 10 річниці культурно-розважального центру.

Як розповіла про історію створення парку директорка музею Леся Корсак, 17 скульпторів не лише з України, а й з Європи, створили частину скульптур у межах KorsakCarvingFestival. Але навіть по завершенню фесту до роботи долучилися й інші скульптори. Але для того, щоб парк довго служив, вони покривали кожну скульптуру спеціальним лаком.
«Тож парк буде радувати нас багато років. Особливістю його є те, що територія ніяк не огороджена від глядача. Кожен може підійти до скульптур, сфотографуватися, обійняти, посадити дитину. І, якщо ми будемо шанобливо ставитися до скульптур, матимемо ще одне місце, що вирізнятиме Луцьк з-поміж інших міст. Я вважаю, що такі парки потрібно створювати в кожному місті. Але якщо ми самі собі не зробимо щось прекрасне – ніхто за нас цього не робитиме», - зазначила Леся Корсак.
Насамкінець, вона привітала усіх присутніх з відкриттям парку.

До слова, куратором фестивалю є луцький скульптор Ілля Липка, який разом зі своєю командою доклав чимало зусиль до створення нового, цікавого об’єкту у обласному центрі.
Однак, зі слів скульптора, і сам фест, і, власне, відкриття парку не відбулося б без сприяння начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка та лісівників Волині.

«Волинські лісівники ніколи не стоять осторонь добрих справ. Останнім часом ми збудували біля сотні автобусних зупинок у населених пунктах області, ОТГ. Створюємо сквери, парки, ввели в дію понад 20 рекреаційних пунктів. І коли організатори заходу звернулися до нас із пропозицією надати допомогу, ми не змогли відмовити. Ми виділили низькосортну деревину, яку, фактично не використовують. І запрошені на фестиваль спеціалісти із всього світу приступили до роботи. Спасибі і організаторам, і самим скульпторам, які з нічого зробили таку красу», - подякував заступник начальника ВОУЛМГ Олександр Рибчинський.

І, поки тривала підготовка до шоу палаючих химер, слово надали мистецтвознавцю Зої Навроцькій.
«Сьогоднішня оказія наштовхує на неймовірні рефлексії. Мова – про людство. Є людина-руйнівник. Яка розтопче посаджений сад, знищить душу людини, знищить маленьке створіння гарне, яке бере участь у заході разом з нами, - зазначила мисткиня, вказуючи на маленьке кошеня, яке гралося собі поруч. – Але є людство, яке будує і творить. Це людина-творець. Вона перетворює світ на краще. Це – баланс між добром і злом, у якому, як мені здається, перемагає добро, краса і творчість. І люди, які працювали тут протягом літа, наповнили цей окрайчик землі особливим духом та сентиментами».

Фестиваль завершили шоу палаючих химер, що яскраво горіли під драйвові треки німецього метал-гурту Rammstein.
Текст та фото Вікторії Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus