USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Тріо молодих мисткинь презентували виставку ONA в Галереї мистецтв

21 Квітня 2019 19:06
Першу спільну експозицію у Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України презентували молоді художниці Ольга Любохинець, Наталія Ковальчук й Анна Шух.

В арт-проекті ONA відображена творча співпраця трьох волинянок, що тестувалася роками щирої дружби, спільного навчання, взаємного натхнення і пошуками власного мистецького «я».
Представляючи талановитих краянок публіці, голова правління ВО НСХУ Володимир Марчук розповів про активну участь дебютанток у групових проектах, ініційованих спілкою волинських художників. Він привітав їх з важливою в кар’єрі кожного художника презентацією у статусному просторі професіоналів, побажав нових творчих здобутків на шляху до вершин майстерності. Авторки проекту подякували йому за віру в них і допомогу у втіленні ідеї цієї виставки.
З особливою гордістю і неабияким хвилюванням привітала винуватиць події Тетяна Токарева, викладачка живопису Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського: «Наталка, Ольга і Аня були найсильнішими студентками моєї першої групи в педагогічному коледжі. Сьогодні їхня перша спільна виставка, і я вами дуже пишаюся. Я показую ваші роботи новим студентам, їхнім батькам як зразкові. Бажаю вам нових творчих злетів і нових виставок у Володимирі-Волинському, Львові, Польщі!». Вона підкреслила, що молодому художнику дуже важливо активно виставлятися – це можливість продемонструвати свої роботи, ознайомитися з практиками інших мистців, зростати у своєму професійному поступу.
У назві виставки ONA закладений меседж об’єднуючої енергетики трьох обдарованих особистостей – Ольги, Наталії та Анни. В 2011 році вони зустрілися на навчанні у Володимир-Волинському педколеджі, й відтоді їхнє дружнє спілкування стало тією рушійною силою, завдяки якій відбувається помітне творче зростання юних мисткинь.

Важливо, що при цьому кожна розвиває притаманний лише їй авторський почерк, вдосконалює обрані техніки й візуалізує цікаві їй теми. Експозиційний ряд ONA поєднав різноманіття жанрів і технік абмітних художниць: це олійний живопис, графіка, емаль, фото.
22-річна Ольга Любохинець розпочала свій шлях до мистецтва ще в дитинстві: традиційно, це було навчання в художній школі, участь в гуртках, заняття хендмейдом. Педколедж «навчив її вчитись», як визнає дівчина. Згодом продовжила студії в Українській академії друкарства у Львові. Зараз Ольга навчається в Університеті імені Адама Міцкевича, що у Познані (Польща). Головним захопленням вважає графіку. Про те, як поглинає її процес творення, вона розповідає так: «Творчість – це те, що дає можливість потрапити в момент, коли не відчуваєш часу й простору, це те, що дає сенс для існування. Такі емоції відчуваю в майстерні, під час створення офортів».
«Сьогодні я можу впевнено сказати, що я – художник. Роки навчання дали мені поштовх знайти себе», – переконана Наталія Ковальчук. Ще під час навчання в художній школі відбулася її перша персональна дитяча виставка. Далі були коледж і найкращі педагоги, які дали їй можливість розкритися як наділеній неабияким хистом особистості. Робота над «творенням себе» продовжилася у Львівській національній академії мистецтв, наразі Наталія відкриває для себе нові візії сучасного мистецтва в європейській академії. Техніка, в якій працює дівчина, складна і трудоємка: «Моя пристрасть до чітких ліній, своєрідна стилізація, колір, розмаїття мотивів… Моя стихія – лінорит!»
Після закінчення Володимир-Волинського педколеджу бажання навчатися у найкращих художників привело Анну Шух до майстерень Олександра Бородая і Ганни Крюкової Інституту мистецтв Київського університету ім. Б. Г. Грінченка. А персональний дебют художниці «Барви» відбувся в 2015 році у Володимирі-Волинському, роботи демонструвалися на виставках Інституту мистецтв, групових експозиціях «Молода Волинь» і «Осінній салон» ВО НСХУ (Луцьк, 2018). Дівчина працює в царинах живопису, емальєрства, колажу, захоплюється абстракціями, досліджує взаємодію і взаємовплив природніх форм і кольорів, експериментує з форматами. Що її надихає? «Відповідь проста – життям. Прекрасним, яке повсюди, навколо нас,у дрібницях. Незнайома людина на вулиці, прочитаний пост в Інстаграмі, переглянутий фільм, чарівна мелодія, похід на концерт, прогулянка у лісі,навіть сон. Пережита емоція, враження, мурашки по шкірі не проходять безслідно, а відбиваються на полотні. Це моє джерело, моя муза», – ділиться Анна.
Виставка ONAтрьох молодих авторок справила гарні враження на гостей події: вони приймали численні вітання, відповіли на питання старших колег-спілчан, спілкувалися з шанувальниками прекрасного під час легкого фуршету.
Запрошуємо переглянути роботи Ольги Любохинець, Наталії Ковальчук і Анни Шух у Малій залі Галереї мистецтв ВО НСХУ. Експозиція ONAтриватиме ще протягом 3 тижнів за адресою: вул. Лесі Українки 24а.

Про подію на сайті Галереї мистецтв.

Фото робіт надані авторками

Фото з ФБ-сторінок авторок: Ольга Любохинець, Наталія Ковальчук.

Фото події авторки

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Глядачка Показати IP 21 Квітня 2019 21:28
Вітання талановитим дівчатам! Ви Молодці!
Анонім Показати IP 21 Квітня 2019 21:44
Половина робіт так собі...
хехъ Показати IP 22 Квітня 2019 07:36
о майн Гот)
Любарт Показати IP 24 Квітня 2019 09:56
Волиняни підтримуйте свою талановиту професійну молодь, це ваше лице

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus