USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій Арт-галереї стартував сезон театральних постановок

7 Листопада 2017 20:00
В Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що в Центральному універмазі Луцька (2 поверх), незвичний перформанс. У рамках культурного проекту «Lutsk Junior Theatre-2017», що стартував у нашому місті, юні актори та актриси презентували глядачам театральні постановки.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

«Проект «Lutsk Junior Theatre-2017» спрямований на популяризацію театрального мистецтва серед молоді, – зазначає автор ідеї та куратор проекту Наталія Журавльова. – Весною, за підтримки Фонду, ми відвідали дитячу студію «Лорнет», що в київському театрі «Особистості». Разом з режисером Марією Магою, ми організували експериментальну творчу зустріч. Наші колективи презентували вистави, після цього діти працювали з акторами театру. Ця поїздка надихнула на створення такого проекту і в нашому місті, щоб діти могли спілкуватися між собою та показувати свої роботи».
Відкрили захід артисти Творчої студії Наталії Журавльової етюдом «Сірий король». Балетна студія «Жизель», спільно зі зразковим ансамблем бального танцю Луцької ЗОШ №11 «Лілея», презентували глядачам балетну виставу «Лускунчик».

«Ми кожен день на осінніх канікулах проводили репетиції, – розповідає Аліна Панасевич, керівник «Лілеї». – Для дітей це новий, цікавий досвід. Адже вони танцюристи, а в цій виставі потрібно володіти мімікою».
Аліна Панасевич зазначила, що колективу вже 25 років.

З Творчою студією Наталії Журавльової «Лілея» співпрацює не вперше. Дітей часто залучають до благодійних проектів, щоб виховувати у них чуйність і милосердя.

Після театральних постановок на юних акторів чекав майстер-клас із акторської майстерності від режисера Волинського академічного українського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка Ярослава Ілляшенка та актора Миколи Герела.

Презентація театральних творів у рамках проекту «Lutsk Junior Theatre-2017» відбуватиметься щосуботи впродовж місяця в Арт-галереї ЦУМу. Наталія Журавльова зазначила, що проект вийшов за межі області, адже ним зацікавилися колективи зі Сокаля, Рівного та, навіть, Львова та закликала місцеві колективи приєднуватися до юнацького театру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus