USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку нагородили учасників міжнародного конкурсу піаністів «Шопенівська весна»

5 Травня 2019 18:10
Прекрасним гала-концертом завершився І Міжнародний дитячо-юнацький конкурс «Шопенівська весна», що зібрав у Луцьку юних піаністів з різних куточків України, Білорусі та Польщі. Конкурс організований департаментом культури Луцької міської ради, Луцькою музичною школою № 1 імені Фридерика Шопена за підтримки управління культури, з питань релігій облдержадміністрації та за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Концертна зала музичної школи № 1 зібрала чимало гостей.Протягом концерту зі сцени прозвучали твори геніального польського композитора Фридерика Шопена та інших відомих вітчизняних та зарубіжних композиторіd. Майстерною грою на піаніно їх виконували не лише лауреати конкурсу, а й члени високоповажного журі. Неперевершеним виконанням слухачів порадував лауреат загальнопольських і міжнародних конкурсів піаністів та камерних ансамблів, професор Музичної академії імені Ігнація Яна Падеревського Анджей Татарський.
Потому розпочалася урочиста вітальна частина. Учасників конкурсу, їх викладачів та усіх, хто долучився до його організації, привітала Віце- консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Анна Бабяк-Овад.
«Головною мовою нашої зустрічі була музика. Сподіваюсь, що спілкування мовою музики торкнулося глибин душі та пробудило найсвітліші надії, та зробило наші народи ще на крок ближчими. Конкурс відбувся на надзвичайно високому рівні», -зазначила вона.

Нагороджували юних піаністів-лауреатів конкурсу члени високоповажного журі: професор кафедри спеціального фортепіано Львівської Національної Музичної Академії імені М.В. Лисенка, викладач Львівської музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької Лідія Крих, член Міжнародної федерації Шопенівських товариств, організатор національних і міжнародних Шопенівських піаністичних конкурсів Ізабелла Дарска Хавасі, лауреат загальнопольських і міжнародних конкурсів піаністів та камерних ансамблів, професор Музичної академії імені Ігнація Яна Падеревського Анджей Татарський, заслужений артист України, професора Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Юрій Кот та народний артист Республіки Білорусь, професор Білоруської державної академії музики Ігор Оловніков.

Приємно зазначити, що велику кількість дипломів та відзнак отримали саме вихованці Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена. А Гран-прі цьогорічного конкурсу отримав Владислав Демченко, вихованець Вінницької музичної школи № 2.

З вітальним словом до учасників та гостей святкового музичного дійства звернувся радник міського голови Ігор Поліщук.
«Чудово, що у Луцьку проводяться музичні конкурси, які сприяють розвитку творчих здібностей у молоді. Музика робить кращим наш світ, а Міжнародний конкурс паністів «Шопенівська весна» зробив кращим наше місто. Сподіваюсь, що й у наступні роки музичне дійство збиратиме у цій залі усе більше поціновувачів фортепіанного мистецтва. Дякую викладачам за те, що вкладають у своїх учнів частинку душі, навчаючи їх музичному мистецтву. Усі виконавці продемонстрували висококласну гру та подарували нам справжню мистецьку насолоду», – наголосив він.

Члени високоповажного журі отримали Подяки Луцької міської ради.

Директор Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна висловила вдячність усім, хто долучився до організації музичного свята, подякувала за роботу викладачам, які готували конкурсантів до виступів. Виконавцям вона побажала натхнення та творчих успіхів, аби у наступному році знову до Луцька приїхало багато талановитих дітей, яких об’єднує любов до музики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 6 Травня 2019 00:52
Вітання! Чудова подія! Але чому в статті немає імен дітей-переможців, окрім гранпрі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus