USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – мистецька виставка «Симфонія тиші»

5 Січня 2018 20:05
Виставку Іштвана Куса «Симфонія тиші» презентували в Галереї мистецтв Волинської організації національної спілки художників України 5 січня.

Відвідувачам виставки показали нестандартну експозицію, в якій галерейний простір виступає полотном.

«У цій монументальній роботі полотном виступає галерейний простір. На ньому відображена академічна композиція кольором, формою і площиною. Ці роботи не можна розглядати окремо, адже це цілісна картина, яку найкраще побачити з місця у куточку за дверима», - розповідає автор проекту Іштван Куса.
На цю виставку, каже митець, його надихнув музичний твір.

«Моя робота є реакцією на твір Джона Кейджа, який використав елемент «тиші» у своїй роботі. Його симфонія «4,33» полягає в тому, що під час симфонії оркестр не заграв ні ноти. Це були 4 хвилини тиші, але звуки були – це шум із залу. Мої роботи беззвучні, з однієї сторони, але по своїй суті вони кричать, площини, кольори кричать. Це ніби і німе мистецтво, але воно багато говорить, тому й назва «тиша», - пояснює автор виставки.

Роздивляючись картини, присутні зауважують, що глибина виставки дозволяє кожному із нас заглянути у свій внутрішній світ, вийти за рамки чогось усталеного та наповнити змістом цю «тишу».

Довідково. Іштван Кус народився в 1985 році у Луцьку. У 2005 році приїхав до Нью-Йорка, де вивчав сучасне мистецтво у кращих галереях США. У 2010 році став стипендіатом Spring Art Studio у Нью-Йорку. Після повернення до України вступив до Львівської національної академії мистецтв на спеціальність «менеджмент мистецтва». В цей період отримав майстерню від Волинської організації Національної спілки художників України. Є автором низки персональних проектів: «ПостРадянська Селянка» (2013, Луцьк), Concretivism (2014, Луцьк), Please Keep Silence (2014, галерея Дзиґа, Львів), «Метаморфози. Моя полонина» (2015, галерея Бункермуз, Тернопіль»), Supremus (2015, Луцьк), «Ландшафтні трансформації» (2016, Луцьк), Postapocalyptic Toy (2016, салон Арт-Про, Ужгород).

Іштван Кус – постійний учасник молодіжних виставок ВО НСХУ у Луцьку, інших групових експозицій (Львів, Ужгород). У 2016 році став учасником резиденції Sorry, we have no room available в Ужгороді. Працює у експериментальному живописі, інсталяції. Співпрацює з некомерційними мистецькими галереями.

Персональна сторінка мистця на сайті Галереї мистецтв ВО НСХУ: http://www.volart.com.ua/art/kus_ishtvan/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ф Показати IP 5 Січня 2018 22:51
Феноменально!
Іван Показати IP 6 Січня 2018 15:43
На випередки із свідомістю. Так тримати. Геніально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus