USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку презентували фантастичну історію про кучму і не лише. Фото

3 Березня 2020 19:14
У Малій залі Галереї мистецтв сьогодні, 3 березня, луцька художниця Ольга Кучма презентувала свої художні роботи, об’єднані під тематичною назвою «Небилиці».

Виставку відкрив голова правління Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук. Він представив присутнім Ольгу Кучму та запросив її до слова. Мисткиня розповіла про особливості експозиції, розкрила деякі її секрети та розповіла про окремі роботи.
Зокрема, виставка, має назву «Небилиці», адже кожна з 15 картин презентує фантастичну історію, сюжет, пов’язана з певним персонажем. Деякі з них народні, у основі інших – авторська інтерпретація або ж художня уява. Ольга Кучма каже, що таке своєрідне малярське «плетиво» їй вдалося створити за допомогою яскравого колориту зі своїм особливим характером і настроєм.
Художниця зізнається, що любить 3 кольори: синій, охру і таємний. Саме їх поєднанням і характеризуються роботи, представлені на виставці. Спочатку малярських творів було значно більше, однак деякі довелося забрати, адже вони не вписувалися у своєрідну кольорову гаму «Небилиць».
Особливою для Ольги Кучми є іменна картина – «Кучма». В основі її авторська небилиця про чесного чоловіка, якого ніхто не помічав і не цінував. Однак мудра дружина, щоразу після зробленої ним доброї справи дошивала до шапки-кучми рядок тканини. Так поступово – добро за добром – шапка росла, аж поки люди побачили те, якою високою вона стала і яким є цей непримітний, але щирий чоловік. Ось такі байки, усміхаючись, каже авторка є в основі кожної картини.
Гості мали змогу поспілкуватися з Ольгою Кучмою, привітати її з відкриттям виставки, висловити враження від побаченого. Зокрема директор Дитячої художньої школи Іван Гаврилюк підкреслив, що йому особливо приємно бути тут сьогодні, адже мисткиня не лише закінчила цей навчальний заклад, а й нині працює у ньому, поєднуючи творчість і педагогічну діяльність.
Іван Гаврилюк відзначив, як змінився підхід художниці до роботи з кольором, розвинулася її майстерність і техніка, високо оцінив пластичність та глибину образів, композиційне багатство картин і, водночас, легкість їх сприйняття.
Фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 3 Березня 2020 19:56
Було б дуже цікаво,яку оцінку дали б тим картинам і місткині Айвазовський,Левітан,Шишкін і наш Т.Г.Шевченко,Катерина Білокур і інші?
тежлучанин до лучанин Показати IP 3 Березня 2020 21:46
Творчість неможливо оцінити
Дідо до тежлучанин Показати IP 4 Березня 2020 09:21
Можна, на цій мазні можна хіба сало порізати. Кожен учень 3 класу зможе повторити ці "перлини мистецтва"
Дідо пасажир до тежлучанин Показати IP 4 Березня 2020 23:02
Можна. Скільки заплатиш за картину?
Маша Показати IP 4 Березня 2020 09:45
Вітаю авторку з відкриттям виставки! Мені її роботи відгукнулися теплими спогадами дитинства, фантазіями казок і бабусиним теплом. Дякую за весняне свято. Натхнення на нові роботи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus