USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили виставку, де можна придбати дарунки до Великодня

15 Квітня 2019 17:50
Великдень – одне з найголовніших релігійних свят, яке відзначають в усьому світі. Однією із поширених великодніх традицій в Україні є гостини з обмінюванням подарунками з пасхальною символікою. Так, ексклюзивні та оригінальні презенти ручної роботи відсьогодні лучани можуть придбати на виставці-продажі святкового декору та атрибутики «Дарунок до Великодня».

Експозиція розпочала роботу сьогодні, 15 квітня, в Музеї волинської ікони.

Уже другий рік поспіль гості виставки можуть не лише познайомитись із виробами ручної роботи на пасхальну тематику, виготовленими учнями, студентами та майстрами, а й, за бажанням, придбати їх.

Варто зауважити, що технічний коледж ЛНТУ тісно співпрацює із Волинською обласною службою зайнятості, і готує з числа безробітних швачок і флористів, роботи яких також представили на великодній виставці.

Зазначимо, що сучасне святкування Великодня в Україні має свої звичаї і не менш важливу символіку, що базується не лише на традиційному для українців національному символу – писанці, а й передбачає використання західних пасхальних трендів: зайчиків, птахів, курчат, оздоблених муляжів яєць, пасхальних віночків, букетів тощо.

Тож чимало великодніх ідей сьогодні побачили й гості музею. На експозиції представили авторські, створені вручну, великодні кошики з лози; пасхальні композиції з квітів, кожна з яких має своє унікальне оформлення; традиційні віночки, які розміщують на вхідних дверях і стінах чи кладуть в центрі святкового столу, а також велику кількість інших елементів декору, що створюють святкову атмосферу.

«Сьогодні ми - напередодні такого гарного і світлого свята як Воскресіння Господнє, і ми всі чекаємо й сподіваємось на те, що наша Україна буде розквітати. І кому, як не сьогоднішнім винуватцям цієї події, розбудовувати і втілювати в життя кращі традиції українського народу. Зайшовши в зал, я відчула величезне захоплення. Бо кожна річ, створена вашими руками, випромінює всі почуття, що ви у неї вкладали. Якщо ви своїм виробом принесете радість хоча б в одну сім’ю - це вже досягнення», - звернулась до присутніх у залі студентів заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець.

Вона побажала усім присутнім напередодні свята творити добро, яке обовязково повернеться сторицею.
Разом із тим, пристутній на заході директор Технічного коледжу ЛНТУ Олег Герасимчук побажав усім гостям виставки Божого благословіння і натхнення на добрі вчинки.

«Сьогодні сучасними трендами є відкритість та кооперація. Якраз результатом такої синергетичної співпраці є виставка «хенд-мейд», яку ми зробили спільно з Музеєм волинської ікони та Волинським обласним центром зайнятості. Ми не лише презентуємо ці витвори мистецтва, а й даємо змогу їх продати, аби частинку коштів віддати на благодійність. Дуже добре і правильно, що ми до Великодня робимо такі речі», - наголосив він.

Натомість директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк зауважив, що одне діло – коли флористикою займаються молоді люди, які свідомо обрали собі таку спеціальність. Однак, особливо приємним є те, коли дорослі клієнти центру зайнятості знаходять у собі бажання здобути новий фах.

«Клієнти центру зайнятості - доросле населення, яке знаходить в собі бажання реалізувати свої прихованні вміння й можливості. Це неймовірно, коли дорослі люди, які вже мають укорінені погляди на життя, роблять щось для душі. Не секрет, що сьогодні світом правлять комп’ютеризація та автоматизація, дуже багато машин роблять прекрасні шедеври, але нічого не замінить людської праці, того творіння, що ми бачимо сьогодні вручну. Адже в кожен виріб закладені певні емоції – частинка душі. А це не можна зрівняти з жодним роботом», - поділився очільник центру зайнятості.
Насамкінець викладачка Технічного коледжу ЛНТУ Катерина Григор’єва, яка долучилась не лише до виготовлення експонатів, а й до оформлення виставки, подякувала всім пристунім за теплі слова та емоції і зазначила, що виставка «Дарунок до Великодня» дає можливість не лише помилуватися уже готовими виробами, а й заохотити лучан виготовити щось унікальне – своє.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus