USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку з’явилася нова сучасна виставкова зала

17 Січня 2018 12:41
У комунальному закладі «Дитяча художня школа» відкрили нову виставкову залу після капітальної реконструкції. І в ній уже презентували першу виставку кращих робіт вихованців школи.

Під час відкриття нової зали 17 січня радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що на ремонт з міського бюджету передбачили 490 тисяч гривень.

«Тут навчається 600 учнів. Фактично це одна із найбільших шкіл в Україні, тому потрібно зробити гідні умови для дітей. Тому здійснили капітальну реконструкцію виставкової зали, тепер тут нова підлога, стіни, стеля, енергоощадні вікна, освітлення нове, зробили й підсобне приміщення, закупили магнітну дошку, екран, озвучення, стільці. Цю залу ми вже відремонтували, плануємо продовжувати ремонт цього приміщення, адже воно радянського зразка й потребує впровадження енергоощадних заходів.

Торік була приділена значна увага школам естетичного виховання і культури міста. Цього року буде не менше підтримки. Зокрема ми маємо намір здійснити капітальний ремонт концертної зали музичної школи №1 імені Фридерика Шопена, буде добудова до музичної школи №3», - розповів Ігор Поліщук.
Директор школи Іван Гаврилюк пригадує, що раніше сюди соромно було запрошувати гостей.

«До ремонту тут була виставкова зала, але ще з радянських часів, яка морально та фізично застаріла. Було холодно, стіни обдерті і виставивши найкращі роботи, вони тут втрачали себе. Уявіть лише, тут був здутий паркет, гіпсові стіни – це все не могло викликати естетичного задоволення. Тому ми дуже радіємо цій реконструкції, адже як музична школа не може існувати без репетиційної зали, так і ми без виставкової. Її значення не переоцінити для нашої школи, адже один із ефективних навчальних моментів – обмін виставками.

Якщо у залі завжди будуть виставки, то наші вихованці зможуть порівнювати роботи інших зі своїми знаннями та запозичувати досвід. Відтепер у нас вже буде формувати таке мистецьке середовище, що вже не буде соромно запросити до нас людей. Втім, це не лише виставкова зала, адже це приміщення відремонтували так, аби воно було багатофункціональним, щоб тут проводили лекції, конференції. Відповідно ми приділили увагу й технічним засобам», - пояснив директор.
На відкриття нової зали для відвідувачів презентували кращі роботи вихованців школи за підсумком семестру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 25 Січня 2018 09:50
А чи не пора діду на пенсію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus